NEJVĚTŠÍ HALOVÝ TURNAJ SVĚTA „PRAGÁČ“ SI NAŠE TÝMY MOC UŽILY

Petra Vavříková/ 3 dubna, 2024/ Aktuality/ 0 comments

Každé velikonoce už 31 let se koná v Praze velký mládežnický turnaj v házené – PRAGUE HANDBALL CUP. Turnaj se pořádá v chlapecké i dívčí složce od kategorie mini až po starší dorost. Letošního ročníku se zúčastnilo 685 družstev z 23 zemí celého světa a z Poruby odjela do Prahy tři družstva – minižačky, mladší a starší žačky. Níže si můžete přečíst, jak se našim týmům dařilo. Než se ale dostaneme k jednotlivým týmům, nesmíme zapomenout na naše dorostenky, které sice na turnaji nehrály, ale zúčastnily se jako rozhodčí nebo zapisovatelky v halách.

Minižačky vyhrály svou základní skupinu bez ztráty bodu. Porazily postupně Turnov, Skriveri (Lotyšsko), České Budějovice, Kobylisy a Radeberger (Německo). V předkole playoff A pak bohužel nestačily na Dunajskou Stredu, s Třincem vyhrály kontumačně a do dalších bojů už nepostoupily. Ovšem velkou stopu zanechaly nejen svými výkony na hřišti, ale také díky svým zapleteným copánkům, které všichni obdivovali.
Mladší žačky ve své skupině dvakrát vyhrály – Hercules (Rumunsko) a Visse (Dánsko), nestačily na slovenský Martin a Bischofswerda (Německo) a pěkné výkony i přes prohru podaly proti Kobylisím a Velkému Meziříčí. V playoff B pak porazily Pardubice a nestačily na Novi Beograd (Srbsko). Natálie Studnická se pak zapsala do střelecké listiny 44 brankami a obsadila skvělé 12.místo (76 týmů v kategorii).
Starší žačky odehrály skvělá utkání a v základní skupině nestačily jen na Dunajskou Stredu, která pak došla až do finále!!! Porazily Aalborg (Dánsko), Forst United (Německo), Önnereds (Švédsko) a Zoru Olomouc II. V předkole playoff A porazily naše holky Turnov, ale prohrály po dobrém výkonu se Zorou Olomouc I a dále už nepostoupily. Našemu týmu pomohla v bráně karvinská Laura Křevká a byla velkou oporou.
Děkujeme všem fanouškům, kteří za týmy do Prahy přicestovali nebo drželi palce na dálku. Už teď se těšíme na PHC 2025.
Share this Post

Leave a Comment