DALŠÍ PORUBSKÁ HRÁČKA V REPREZENTACI

Petra Vavříková/ 7 února, 2024/ Aktuality/ 0 comments

Že to v Porubě umíme, i když se občas výsledkově nedaří, to dokazuje nejen počet vlastních odchovankyň v interligovém týmu žen, ale také dlouhodobá výchova mládeže. A to ať už vlastních hráček, tak ve spolupráci s okolními kluby. Je to práce nelehká a zdlouhavá, ale nakonec to ovoce přinese, jen musí být člověk trpělivý a nevzdávat se při prvních nezdarech.

Důkazem toho je účast mladší dorostenky Elišky Škarkové na SPEKu dorostenecké reprezentace, který se konal na začátku tohoto týdne v Luhačovicích. Za své výkony a píli byla na doporučení trenéra Poloze pozvána trenérkou Vítkovou na tento SPEK a zařazena tak do širšího kádru dorostenecké reprezentace. Akce se zúčastnil také již zmíněný reprezentační šéftrenér dívčí složky Dušan Poloz, který pravidelně navštěvuje a vede tréninkové jednotky v Porubě, která je součástí systému talentované mládeže v ČR a má status Regionálního klubového centra. To vede trenérka Alena Humlová, která s trenéry reprezentace úzce spolupracuje a také se jela do Luhačovic podívat, aby viděla své svěřenkyně v akci. Ano, svěřenkyně, kempu se totiž také účastnila druhá z porubských dorostenek, odchovankyně karvinské líhně talentů, Nafissatou Mbaye. Ta už sbírala reprezentační zkušenosti v loňské sezóně, když odjela s dorosteneckou reprezentací na EYOF do Mariboru a má také reprezentační zkušenosti z plážové házené.

Ale zpátky k Elišce. Že se nemá nikdy nic vzdávat, o tom by Eliška mohla napsat slohovou práci. V době, kdy hrála ještě za starší žačky, tak si na akci výběru MS kraje zranila koleno a do toho ještě přišel covid. Leckterou mladou hráčku by tato kombinace přiměla se sportováním skončit. Ale Eliška se nevzdala, po operaci zrehabilitovala a po covidu se vrátila na palubovky, už do družstva dorostenek. Elišku jsme tedy malinko vyzpovídali.

Eliško, pověz nám, jak jsi reagovala na pozvánku a jaké jsou tvé dojmy z akce.

„Pozvání na SPEK mě velice zaskočilo, ale zároveň mile překvapilo a potěšilo. Před příjezdem jsem byla dost nervózní, protože jsem se podobné akce měla zúčastnit poprvé a nevěděla jsem, co mám od tréninků očekávat. Během prvního tréninku ze mě ale nervozita začala opadávat, a to i díky ostatním hráčkám, které se ke mně chovaly velice mile. Přestože jsem se s většinou holek vůbec neznala, vždy mi se vším poradily a pomohly. Trenéři byli také velice milí, všechna cvičení důkladně vysvětlovali a vždy poradili, co můžu zlepšit. Tréninky byly zábavné a umožnily mi naučit se mnoho nových věcí a také jak mohu zapracovat na mých slabších stránkách. Díky této akci jsem měla možnost vyzkoušet si jiný styl tréninku a navíc s kompletně jiným kolektivem, než jsem zvyklá. Mé celkové dojmy jsou určitě pozitivní a to jak díky skvělému kolektivu, tak díky trenérům. Jsem vděčná, že se mi naskytla příležitost být součástí SPEKU a účast pro mě byla velkým přínosem.“

Share this Post

Leave a Comment