STARŠÍ ŽAČKY ZAČÍNAJÍ TAKÉ SVOU SOUTĚŽ

Petra Vavříková/ 10 září, 2021/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Po dlouhé pauze začínají svou soutěž také starší žačky Sokola Poruba. Tým starších žaček – hráčky ročníku 2007 a 2008 – trénují trenéři Radan Ustrnul a Radek Jurča a na sezónu se začali připravovat na začátku srpna.

Po týdnu odjelo družstvo na soustředění do Zubří. Trenéra Radana Ustrnula jsme se zeptali jak vypadalo:

„Děvčata pracovala na vytrvalosti (výšlap na Javorník), silové přípravě (workoutové hřiště), rozvoji dynamiky a kondice (běžecký okruh, beach volejbalové hřiště). Během tohoto zatížení jsme zvládli i miniturnaj  s děvčaty Lesany Zubří. Na víkendovou kontrolu přijela i šéftrenérka mládeže se svou asistentkou. Důležitou součástí soustředění byla i regenerace, která probíhala každý den po tréninzích na místním novém koupališti. Děvčata nejen, že relaxovala na bublajících a vířivých „lavicích“, ale také se důkladně protáhla na tobogánech. U večerní společenské hry byl skoro větší adrenalin, než na tréninku. Celé soustředění provázela pohoda, mnohdy neskutečná legrace, děvčata i přes únavu přistupovala ke cvičením zodpovědně a pro trenéry byla radost v takové atmosféře s holkami pracovat.“

Po dalších trénincích se vzhledem k dostatečnému počtu hráček tým rozdělil na dvě družstva a na turnaji Polanka cup na konci srpna se Sokolky utkaly povětšinou s chlapeckými týmy. Umístění tak důležité na tomto turnaji není, důležité je vyzkoušet si vše, co na trénincích pilují. V uplynulém víkendu se část děvčat zúčastnila s výběrovým týmem ještě prestižního turnaje Handball V4 cup. O tom jsme psali v jiném článku.

Starší žačky, rozděleny na dva týmy i do MS ligy, hrají svou soutěž turnajově. Tento víkend, v sobotu čeká jedno družstvo turnaj v Hrabůvce, kde se krom domácího týmu utkají ještě s Třincem a druhý tým v Krmelíně ještě s Bohumínem. Držte našim týmům palce.

 https://www.handball.cz/souteze/zeny/msl-starsi-zacky

Share this Post

Leave a Comment