STARŠÍ ŽAČKY NA VÝBĚROVÝCH KEMPECH MS KRAJE

Petra Vavříková/ 17 června, 2021/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

V úterý 8.června se v Polance nad Odrou konal první výběrový trénink dívek ročníku 2007 Moravskoslezského kraje pod vedením krajského trenéra Rastislava Trtíka a trenérů Lucky Hudečkové (Sokol Karviná) a Jaroslava Kalouse (1.SC Bohumín). Kempy v červnu probíhají každé úterý.

Trenéra starších žaček, Radana Ustrnula, který byl na kempech přítomen, jsme poprosili o komentář, jak kempy probíhají.

„Prvního kola výběrů se zúčastnilo 25 děvčat z Bohumína, Třince, Hrabůvky, Karviné a Poruby. Všechny hráčky se během dvou hodin snažily o co nejlepší výkony, které by jim zaručily prosadit se do užšího výběru a tím do dalších kol selekce. Mezi „pětadvacítkou“ bylo i devět děvčat z našeho oddílu. Holky absolvovaly nejprve „beep test“, poté jim byla změřena rychlost střelby. Na základě výsledků těchto disciplín bylo provedeno první rozdělení.
Poté byla děvčata rozdělena do tří družstev a následovala klasická hra. Ve smíšených sestavách nebylo jednoduché se prosadit, protože jakákoliv sehranost byla prakticky na nule. Přesto se děvčata nejen, že neztratily, ale všech devět porubských hráček postoupilo do dalšího kola výběru.“
„Další úterý, 16.6. proběhlo další kolo výběrů. Po opětovném absolvování „beep testu“, rozcvičení a rozházení byla děvčata trenéry výběru rozdělena do tří družstev, která si mezi sebou zahrála „miniturnaj“. Většina našich děvčat byla trenéry přidělena do jednoho týmu. V útočné fázi se tento tým prezentoval velmi dobře, v obraně se projevovala nesehranost daná dlouhou herní přestávkou. Tady budeme muset ještě hodně zapracovat na zlepšení.
Stejně jako hráčky podaly dobrý výkon naše brankářky, které v ničem nezaostávaly za konkurencí.
Závěrem bychom chtěli pochválit Barču Mihulovou, která byla jako jediná z Poruby zařazena do „smíšeného“ družstva. Nebyla to pro ni vůbec jednoduchá situace, ale zvládla ji skvěle a její herní projev na postu pivota, kde spolupracovala s děvčaty z Karviné a Třince, byl „na jedničku“.“
Share this Post

Leave a Comment