DOROSTENKY PO KORONA PAUZE NAPLNO VLÉTLY DO PŘÍPRAVY

Petra Vavříková/ 14 června, 2021/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky, Starší dorostenky/ 0 comments

Po rozvolnění opatření se už nejen venku, ale i v hale Sareza naplno trénuje. Oba naše dorostenecké týmy hrají nejvyšší soutěž 1.ligu, takže musí tréninkové manko co nejdříve dohnat.

Jak probíhá příprava po rozvolnění jsme se zeptali trenérky Aleny Humlové:
„Jsme si vědomi úrovní ligy, kterou naše obě družstva hrají a víme, že nesmíme ponechat nic náhodě. V Porubě máme to štěstí, že na dorostenky dohlíží kondiční trenér Honza Musil, který má na starosti také A tým žen. Silově-kondiční příprava teď hraje velkou roli v tréninku. K tomu makáme také na kondici s míčem a snažíme se zdokonalovat zatím jak obranné, tak útočné HČJ. Děvčata jsou hladová po házené, tak jsme zařadili také přípravné zápasy, s klukama z Frýdku-Místku a také  s dorostenkami z Bohumína.
Makají v podstatě skoro každý den, ale snažíme se jim to udělat pestré. Bohužel ani nám se nevyhnula ukončení sportovní kariéry, některá děvčata se prostě nepovedlo vrátit zpět po pauze do házené.
Proto se snažíme budovat i kolektiv a tak jsme vyrazili do malebného kraje Valašska do Zubří na víkendový teambuilding, kde si děvčata odpočinula u ohně, prošla se na Javorník. Pod heslem „je to sice dál, za to horší cesta“ ušla 27km. Nosila si vodu ze studánky, kterou musela nejdříve najít atd. Od nás měla navařenou svíčkovou, počasí nám skvěle vyšlo, tak snad se tento pozitivní duch promítne do dobrého naladění v týmu a později také do dobrých výsledků.“
Share this Post

Leave a Comment