Turnaj dorostenek O pohár města Ostravy

Jan Zezulčík/ 28 ledna, 2020/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

O víkendu se v městské hale Sareza v Ostravě uskutečnil tradiční mezinárodní zimní turnaj dorostenek O pohár města Ostravy. Turnaj byl obsazen 2mi českými a 2mi slovenskými prvoligovými celky, a to domácím TJ Sokol Poruba, Jiskrou Otrokovice, MHK Bytča a Iuventou Michalovce. Všechna utkání byla velmi vyrovnaná a splnila účel konání této akce, zejména otestování výkonnosti našich děvčat po zimní přípravě na jarní část sezóny a konfrontace s jinými družstvy, než se kterými se v soutěži běžně utkáváme.

Mladší dorostenky Sokola Poruby si v sobotu připsaly skalpy Iuventy Michalovce 28:27 (14:10) a Jiskry Otrokovice 29:27 (16:14) v neděli podlehly družstvu MHK Bytča 24:25 (13:12). Tyto výsledky znamenaly konečné 2. místo v turnaji. Vítězem se stalo družstvu MHK Bytča, na třetím místě skončila Jiskra Otrokovice a čtvtá Iuventa Michalovce.

výsledky zde

„Prostor na hřišti dostávala všechna děvčata a konečné výsledky nebyly zcela prvořadé. Zkoušeli jsme děvčata i na jiných postech a testovali jejich reakce na tyto změny a herní výkonnost během náročné zimní přípravy, kdy zvýšení kondice hráček jsme si vytýčili jako jednu z hlavních priorit zimní přípravy. Musím konstatovat, že určité zlepšení jsme zaznamenali. O to víc musíme v nastaveném trendu pokračovat :-)“ Uvedla jedna z trenérek družstva Alžbeta Michalíková.

Turnaj se konal pod záštitou starosty TJ Sokol Poruba, který na závěrečném vyhlášení předal účastníkům věcné ceny a vítězkám pohár a rovněž vyhlásil vítězky 3 individuálních kategorií. Nejlepší střelkyní turnaje se stala Tereza Karlíková z Jiskry Otrokovice, nejlepší hráčkou turnaje byla trenéry zvolena Veronika Dušková z Iuventy Michalovce a nejlepší brankářkou Barbora Jakubíková z MHK Bytča.

Střelkyně zde

Za oddíl házené bych chtěl poděkovat naším hlavním partnerům, kterými jsou město Ostrava a Moravskoslezský kraj. Dále pak všem, kteří se na jeho organizaci podíleli, jmenovitě pak panu Přemyslu Blahovi, jako hlavnímu pořadateli celého turnaje a v neposlední řadě všem jeho účastníkům.

Těším se na viděnou příští rok.

Jan Zezulčík, předseda oddílu

odkaz na fotografie z turnaje: https://blahovae.rajce.idnes.cz/TURNAJ/

Share this Post

Leave a Comment