Dva body do Žákovské ligy přivezly Porubanky z Liberce

Hana Kaczkowská/ 11 února, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

O víkendu 8. – 9. 2. 2020 se odehrálo již 3. kolo celorepublikové soutěže starších žaček – Žákovská liga. Prozatím soutěži kralují děvčata z Jindřichova Hradce a Slavie Praha, která byla i soupeřem našich starších žaček na turnaji, který tentokrát v neděli 9. 2. pořádal klub DHK Lokomotiva Liberec.

Na dalekou cestu přes celou republiku se vydal porubský tým starších žaček pod vedením trenérské trojice Vavříková, Vavřík, Kozubek již v sobotu 8. 2. „Ze zdravotních důvodů jsme odjeli bez 3 hráček a tým jsme doplnili dvěma mladšími žačkami,“ začíná s hodnocením liberecké mise trenérka Petra Vavříková a pokračuje: „Čekali nás tři velice silní soupeři z čela tabulky, Slávia Praha, Sokol Písek a Jiskra Třeboň. Čtvrtým soupeřem nám byl tým domácí Lokomotivy, který na své první body teprve čeká.“

Souhrn utkání:

DHC Slavia Praha – Sokol Poruba 21 : 13  (11 : 6)

DHC Slavia PrahaSilově, výškově i výkonnostně lepší soupeř měl od začátku utkání navrch a právem zatím neztratil v soutěži ani bod. Nám se dařila i proti silnému soupeři střelba ze všech postů a do střelecké listiny se zapsalo celkem 7 hráček. Děvčata musím pochválit za bojovnost, kterou udržela i za nepříznivého stavu a dobrou obranu, o čemž svědčí počet obdržených branek od favorita soutěže.

 

Sokol Poruba – DHK Lokomotiva Liberec 19 : 12 (10 : 6)

DHK Lokomotiva Liberec S týmem ze dna tabulky jsme vůbec nezačali dobře a do 7. minuty prohrávali. Změnili jsme obranný systém na vysunutý styl 1:2:3 a první poločas tak otočili na stav 10:6. Ve druhém poločase jsme zlepšili i střelbu ze spojek a utkání dovedli do plánovaného vítězného konce.

Sokol Písek – Sokol Poruba  27 : 11 (16 : 4)

Sokol PísekVelice komplexní tým, který byl nebezpečný ze všech postů nám dělal na turnaji velký problém. V obraně jsme nebyli schopni ubránit žádnou kombinaci soupeřek a v útoku jsme hořeli ve střelbě, pouhé 4 góly v prvním poločase hovoří za vše. Druhý poločas probíhal v podobném duchu. Za tento zápas musím pochválit Adélu Kozubkovou, která houževnatě bojovala s obranou píseckých a nasázela soupeřkám sedm z jedenácti našich branek.

Sokol Poruba – TJ Jiskra Třeboň  19 : 31 (9 : 15)

Jiskra Třeboň Do 10.minuty prvního poločasu jsme drželi se soupeřem krok, ale pak se projevila kvalita dvou nejlepších hráček Třeboně (Schreibmeierová-nejlepší střelkyně ŽL), což vedlo k tomu, že nám soupeř odskočil na poločasových 9:15. Ve druhé půli se nám sice dařilo střelecky v útoku, ale v obraně nebyla děvčata schopna přebírat záběhy třeboňských hráček a ty nám nasázely celkem 31 branek.

„S oslabeným týmem jsme si dali reálný cíl, kterým byl zisk 2 bodů, odehrání co možná nejkvalitnějších utkání s favority a zisk dalších cenných zkušeností, a to se nám také povedlo. I přes tři prohry si stále držíme v celkové tabulce ŽL umístění ve středu tabulky. V dalších kolech nás čekají většinou soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi. Do hry se po dlouhé pauze také vrací Eliška Jankowská, které házená už hodně chyběla. Jsme rádi, že se bez problémů zapojují i mladší žačky, které určitě nebyly v Liberci jen do počtu a zapsaly si první góly za starší žačky,“ končí hodnocení trenérka Vavříková.

Další, tentokrát již 4. kolo Žákovské ligy se odehraje v březnu. Mladé Porubanky opět čeká dlouhá cesta, tentokrát však do Chebu. Cílem této mise, pokud tým odjede v plné sestavě, bude zisk 6 bodů.

Share this Post

Leave a Comment