Úspěšný víkend porubského minižactva

Hana Kaczkowská/ 21 prosince, 2019/ Aktuality, Aktuality, Minižačky/ 0 comments

Víkend 7. a 8. prosince čekal naše nejmenší náročný program. Nejprve v sobotu domácí Memoriál A. Balnara, poté v neděli turnaj v Karviné.  Jak se s tím děti popraly se dočtete v hodnocení Kristýny Tiché níže.

 

Sobota 7. 12. 2019:  Memoriál A. Balnara

V sobotu jsme pořádali 4. ročník turnaje 5+1 pro minižactvo a přípravku. Kategorie minižactva byla rozdělena do dvou skupin, v každé skupině jsme měli zastoupení jednoho našeho družstva. V kategorii přípravky byly přihlášeny pouze 4 družstva, tak mezi sebou odehrály vždy dvojzápas.

MINIŽACTVO (ročníky 2009, 2010)

Porubské „Áčko“ složené pouze z děvčat ve skupině narazilo na družstvo z Karviné, Polanku B, Čadcu a Ostravu. Ve skupině přemožitele nenašlo, na toho děvčata narazila až v utkání o první místo, kde prohrály o gól s týmem z Horky n. Moravou. Děvčata předvedly velmi kvalitní výkony a odehrály skvělou týmovou hru.

Porubské „Béčko“ složeno z dětí mladších a nových na turnaji především sbíralo zkušenosti a většina hrála vůbec první ostrý turnaj. Ve skupině narazilo na družstvo z Horky n. Moravou, Polanku B a Moravian handball academy. Na turnaji skončili celkově poslední, avšak zápas od zápasu rostla jak kvalita, tak sebevědomí dětí.

PŘÍPRAVKA (ročník 2011)

Jak už bylo řečeno, týmy v této kategorii odehrály vždy dvojzápas, aby byly podobně vytížené jako v druhé kategorii. Účastníky byly naše Porubské děti, Moravian handball academy, Ostrava a Polanka. Naše děti prohrály pouze 2 zápasy z 6-ti, avšak nakonec rozhodovalo skóre, což nás nakonec posunulo na 3. místo. Z dětí máme velkou radost a těší nás jejich nadšení pro hru.

Turnaje se tak celkově zúčastnilo 13. týmů. Byl vyhlášen nejlepší střelec v každé kategorii a v každém týmu byl navíc vyhodnocen talent družstva. O vyhlášení výsledků se postarali Mikuláš, čert a anděl. Velké poděkování patří sponzorům, kteří zajistili občerstvení a ceny pro účastníky.

Celkové pořadí + talent družstva:

MINIŽACTVO: 

  1. Horka n. Moravou – Róza Protivánková
  2. Poruba A – Verunka Glogovská
  3. Moravian handball academy – Mia Bártová
  4. Ostrava – David Kubis
  5. Polanka A – Matyáš Svatonský
  6. Polanka B – Aleš Prausek
  7. Čadca – Ela Jedináková
  8. Karviná – Sofie Špičková
  9. Poruba B – Sebastian Brož

Nejlepší střelec – Marcus Kafun (Čadca)

PŘÍPRAVKA:

  1. Polanka – Marek Petruška
  2. Ostrava – Jakub Tchýr
  3. Poruba – Natálka Studnická
  4. Moravian handball academy – Aneta Hvozdovičová

Nejlepší střelec – Ester Zlatohlávková (Poruba)

Neděle 8. 12. 2019: Turnaj Karviná 6+1

Po náročném sobotním turnaji nás v neděli čekal letos první turnaj 6+1. Na turnaj jsme si jeli především vyzkoušet rozdíl mezi 4+1 a 6+1 a přiučit se něčemu novému. Děti přistupovaly i vzhledem k velké únavě ke každému zápasu zodpovědně a s chutí poprat se o každou branku. Postupně narazily na týmy Sokol Karviná, Polanka A, Třinec, Pietrowice, Polanka B a HCB Karviná. K velkému překvapení prohrály pouze s kluky z HCB Karviná a remízovali s Polankou B. Patřilo jim tak celkové 3. místo a k tomu bronzové medaile.

Víkend byl náročný, ale ve výsledku i úspěšný. Děti teď čekají zasloužené vánoční prázdniny plné odpočívání a nabíraní sil.

Share this Post

Leave a Comment