První kolo Žákovské ligy body nepřineslo, pochvalu si však děvčata zaslouží

Hana Kaczkowská/ 2 prosince, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Kolotoč Žákovské ligy starších žaček 2019/2020 se roztočil na plné obrátky. Házenkářky Sokola Poruba s trenérskou dvojicí Petra Vavříková a Libor Kozubek čekalo první kolo v  Kunovicích, soupeři jim byly týmy HC Zlín A, Sokol Karviná, 1.SC Bohumín a domácí SHK Kunovice.

„Do Kunovic jsme odjížděli se 12 hráčkami, a bez dvou opor, které již trénují s mladším dorostem. Ty do Žákovské ligy nezasáhly, protože první z nich hrála ve stejný den s dorostem na Slávii Praha a druhá bohužel těsně před odjezdem onemocněla,“ osvětluje situaci v týmu trenérka Petra Vavříková a dodává: „Z dvanácti hráček nakonec do zápasů kvůli bolesti zad zasáhlo jen 11 děvčat, přesto jsme však věřili v zisk bodů.“

Jak to celé dopadlo zhodnotí trenérka Vavříková níže.

Sokol Poruba  –  1.SC Bohumín 15:19 (5:9)

V prvním utkání nás čekaly krajské kolegyně z Bohumína, na které jsme si věřili. Herně jsme byli lepším týmem, ale bohužel nás zradila střelecká muška, kdy se děvčatům několikrát nedařilo netrefit bránu a asi 8x se otřásly pouze tyče. Po poločasovém skóre 5:9 se holky nevzdaly a během druhého poločasu srovnaly skóre na 13:13. Následně nás však přísní rozhodčí 2x vyloučili a závěr utkání už patřil soupeři.

Sokol Poruba  –  SHK Kunovice 10:15  (6:7)

Do druhého utkání s domácími Kunovicemi jsme vstupovali s tím, že víme, kde je jejich síla a nebude to vůbec lehký zápas. Přesto jsme opět odehráli moc pěkné a hodně bojovné utkání. První poločas jsme se soupeřem drželi krok i střelecky (6:7). Druhý poločas nám ale nevyšel, v utkání jsme dokonce neproměnili tři sedmičky a soupeř zaslouženě získal dva body.

 

Sokol Poruba  – HC Zlín A  12:24 (3:15)

Jeden z favoritů celé soutěže, tým HC Zlín, jehož opory hrají pravidelně 1.ligu mladšího dorostu, kdy Veronika Gabrhelová dokonce vede tabulku střelkyň 1.ligy, nás čekal ve třetím utkání. Tady jsme dali prostor celému kádru. Po hrozivém poločase soupeř pošetřil opory a druhý poločas skončil remízou, což pomohlo alespoň vizuálně odstranit vysoký rozdíl z toho prvního (3:15).

 

Sokol Poruba – Sokol Karviná 20:22 (12:13)

Ve čtvrtém utkání nás opět čekaly kolegyně z kraje, tentokrát ale Sokolky z Karviné. Známe se a víme, že jejich největší síla je v talentované Kláře Mrózkové. Nejen proto jsme nastoupili do posledního utkání s odhodláním poprat se o body. Čtvrté utkání bývá většinou už hodně o morálně volních vlastnostech, holky musím pochválit, protože se ani na chvilku nevzdaly. První poločas byl hodně vyrovnaný (12:13). Ve druhém nám soupeř odskočil na rozdíl pěti branek, a i když jsme v závěru ještě z posledních sil zabrali, na body už to nestačilo.

Podle výsledků je první kolo neúspěchem, přesto chci děvčata moc pochválit. Věděli jsme do čeho jdeme a že pro nás Žákovská liga bude těžkým oříškem. Děvčata však ani na chvilku nepřestala bojovat, hrála kolektivně a vycházela nám souhra s pivotem. Neradi vyzdvihujeme jednotlivce, u děvčat to občas nedělá dobrotu 😀 , ale zde je to myslím na místě a holky se mnou budou určitě souhlasit. V bráně nás mnohokrát podržela Terka „Banán“ Lovecká a z hráček zaslouží pochvalu naše nejmladší „posila“ z mladších žaček Eliška Škárková, která nasázela Karviné dokonce 8 branek.

Na závěr bych chtěla také poděkovat rodičům za odvoz a neutuchající fandění. DĚKUJEME! 😊

Share this Post

Leave a Comment