EUROFEST KOPER 2019

Petra Vavříková/ 10 července, 2019/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší žačky, RHC Sokol Poruba, Starší žačky/ 0 comments

Letošního už 27. ročníku mezinárodního turnaje ve slovinském Koperu se zúčastnila pod hlavičkou Sokola Poruby celkem čtyři družstva. S podporou Moravskoslezského kraje vyjela do Slovinska v tomto složení:

  1. Mladší žačky ročníku narození 2007 složené jen z hráček Sokola Poruby a vedené trenéry Alenou Humlovou, Radanem Ustrnulem a Radkem Jurčou.
  2. Mladší žačky ročníku narození 2006 doplněné dvěma hráčkami Sokola Krmelín, jednou hráčkou Rožnova p.R., jednou z HC Hlučín a s trenéry Liborem Kozubkem (Hlučín) a Alenou Humlovou. 
  3. Starší žačky r. 2004/2005 doplněné dvěma hráčkami Sokola Karviné a jednou hráčkou SC Bohumín. Trenérsky je vedla Kristýna Tichá.         
  4. RHC výběr složený z hráček r. 2004 z klubů MS kraje – Sokol Karviná, SC Bohumín, Házená Paskov, HC Nový Jičín, Sokol Zábřeh a Sokol Poruba pod vedením dvojice Petra Vavříková a Lucie Hudečková (Karviná).                                                 

Náročný program turnaje obsahoval vždy jedno až dvě utkání denně v halách v Koperu a okolí nebo na venkovních hřištích. Soupeřky byly z různých koutů Evropy, narazili jsme tak na Švédky, Francouzky, Chorvatky, Slovenky, Polky, Rusky, Ukrajinky a domácí Slovinky. Ne všechny haly byly klimatizované a hráčky tak čekaly při utkáních náročné podmínky. Odměnou jim i trenérům pak bylo ochlazení v moři na dvou městských plážích. Organizátoři rovněž účastníkům připravili bohatý doprovodný program, například koncert místní skupiny, zahajovací ceremoniál s průvodem městem zakončený diskotékou, soutěž v karaoke, volili se MISS a MISTER turnaje, trenéry čekal raut apod.

Všechna čtyři družstva byla ubytovaná ve škole nedaleko centra města a mohla se tak navzájem podporovat a fandit si.

Co se týče výsledků, nejlépe se na turnaji umístily mladší žačky r.2007, které dokráčely až do finále, kde porazily Francouzky a získaly tak zlaté medaile 🙂    

Tým r.2006 trochu doplatil na menší sehranost a v sedmičlenné skupině obsadil pátou příčku. Obě družstva v kategorii r.2004 TJ a RHC obsadila shodně 4.místo ve svých skupinách. O celkové umístění už tato družstva nehrála. Veškeré výsledky družstev si můžete prohlédnout v přiložených tabulkách.

kategorie 2004

kategorie 2007

kategorie 2006

Za hráčkami dojela i velká skupina rodičů, která vždy vytvořila týmům krásnou atmosféru. Dle reakcí rodičů, trenérů a především samotných hráček si všichni tento skvělý turnaj moc užili a navázali mnohá i mezinárodní přátelství.

Děkujeme tímto ještě jednou Moravskoslezskému kraji za finanční podporu.

Share this Post

Leave a Comment