První zkušenost přinesla Porubankám 3. místo z turnaje plážové házené

Hana Kaczkowská/ 27 června, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Novou zkušenost za sebou má porubský tým „Pink Falcons“ složený ze 7 starších žaček Sokola Poruba, které doplnily 2 hráčky Bohumína.

„Po náročné sezóně (MS liga, ČSP liga, 2. liga ml. dorostu, Žákovská liga, Turnaj výběrů atd.) se našlo ve starších žačkách 7 děvčat, která chtěla na konci sezony vyzkoušet ještě něco nového,“ říká k rozhodnutí zúčastnit se II. ročníku letního mládežnického turnaje v plážové házené trenérka a milovnice „plážovek“ Petra Vavříková a dodává: „Sedm hráček na dvoudenní turnaj je málo, a tak jsme do našeho nově složeného ryze ženského týmu přizvaly další dvě hráčky z Bohumína a na post trenérky dlouholetou hráčku plážové házené Alžbětu Mikolajkovou, se kterou jsem se podělila o rozdávání plážovkářských rad, přeci jen toho máme s Bety za porubský tým „Peachky“ hodně odehráno,“ dodává s úsměvem Petra Vavříková.

Na dlouhou cestu do Prahy se však z Poruby nevydával jen tým „Pink Falcons“, ale také členka Komise alternativní házené a delegátka EHF Lada Trojková, která společně s předsedou této komise a EHF delegátem a lektorem plážové házené Jiřím Opavou v rámci turnaje Prague Open Beach Handball vyškolili další 4 nové rozhodčí tohoto rozvíjejícího se sportu. Dvě z nových rozhodčích byly Porubanky Klára Jandačová a Eliška Mihačová, které minikurz úspěšně zakončily a vysloužily si i velkou pochvalu za předváděné výkony v praktické části kurzu.

Jelikož Sokol Poruba udržuje s organizátory plážovky v Praze velmi dobré vztahy, vydaly se do Prahy pomoci s organizací ještě další dvě hráčky našeho klubu, těmi byly Klára Svobodová a Anna Blahová, které se staraly o zapisování a výsledkový servis kategorie Žactvo MIX.

Po pátečním večerním příjezdu a seznámení se s areálem Beachklubu Ládví, jehož jméno dělalo Porubankám problém ve výslovnosti, se v sobotu ráno rozehrál na 3 hřištích současně turnaj, ve kterém bylo přihlášeno 22 mládežnických a 8 dospělých týmů, ani tady zástupci Moravskoslezského kraje nechyběli, nejen že si zahrály samotné trenérky Vavříková a Mikolajková, ale do Prahy dorazil také tým mužů, který na turnaji startoval pod jménem „Malé pivka“.

Skupina KADETEK, kam patřily i děvčata z Poruby byla nejsilnější kategorií turnaje, proto byla rozdělena do 2 skupin. V základní skupině tak Porubanky měřily síly s týmy Slavie Praha, Ústí nad Labem, Sokola Vršovice, Sokola Kobylisy a HC Bohemka Praha.

„Před odjezdem jsme stihly trochu potrénovat, přesto však děvčata odjížděla s velkou neznámou. Po prvním utkání si však holky samy rozdělily úkoly v týmu, kdo bude v obraně a v útoku, kdo bude chytat anebo dávat góly za dva body jako specialisté,“ objasňuje přípravu a start turnaje trenérka a pokračuje s radostí v hlase a úsměvem: „Do turnaje jsme vstoupily výhrou a zápas od zápasu jsme se zlepšovaly. Prohrály jsme jen dvakrát, a to vždy až na nájezdy (Vršovice ve skupině a Ústí v semifinále). Byly to nervy, ale holky tomu dávaly vše, což dokazuje fakt, že v utkání o 3. místo jsme vyhrály s dramatickou koncovkou, což představoval gól ve druhém poločase po remíze při náhlé smrti. S Bety jsme se shodly na tom, že musíme holky opravdu moc pochválit, nebály se otoček ani nahazovaček, dokonce si v obraně v posledních zápasech vyzkoušely i bloky. Brankářka tým držela skvělými výkony a také si nejednou dala gól přes celé hřiště. Byla to prostě super jízda, která nás všechny bavila a už teď se všichni těšíme na další turnaje v plážové házené.“

 

Pokud vše dobře dopadne odehrají naše děvčata v lednu či únoru Zimní turnaj Prague Beach Handball Cup a na konci sezony opět i letní podobu tohoto turnaje.

Veškeré fotografie z Prague Open Beach Handball najdete ZDE.

 

Share this Post

Leave a Comment