Sezona 2019/2020 začíná, cíl je jasný – uspět!

Hana Kaczkowská/ 11 září, 2019/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší dorostenky, Mladší žačky, Starší dorostenky, Starší žačky, Ženy B/ 0 comments

Již tento víkend odstartují všechny házenkářské ženské ligové soutěže, ve kterých má i Sokol Poruba nemalé zastoupení. Start nové sezony však nepřinese pouze ligové zápasy, ale také velkou Sokolskou slavnost, která je na programu v neděli 15. září 2019.

 

Ještě před oslavami a startem soutěží se však ohlédneme za letní přípravou.

Družstvo MINI v letošním ročníku povede trenérka Kristýna Tichá, které bude jako vedoucí družstva pomáhat Eva Dorazilová. Naši nejmenší se zapojí do turnajových soutěží minižactva MS kraje a další turnajů v rámci celé České republiky.

„Družstvo minižactva odstartovalo sezónu 5. srpna. V rámci letní přípravy absolvovalo 4-denní soustředění v Albrechtičkách a na konci srpna turnaj v Horce nad Moravou. Kromě mistrovské soutěže minižactva, se naši nejmenší 7. 12.  zúčastní domácího turnaje a pár týdnů před letními prázdninami navštíví úžasný turnaj v Kunovicích. Cílem pro tuto sezónu je přilákat nové děti k házené, zapálit u nich jiskru a radost z pohybu,“ říká k letní přípravě a plánům na sezonu trenérka Kristýna Tichá.

Kategorie žaček (mladší – starší) má pro ročník 2019/2020 utvořenu trenérskou skupinu pod vedením trenérek Aleny Humlové a Petry Vavříkové, ty jsou doplněny trenéry Radanem Ustrnulem, Radkem Jurčou, Davidem Vavříkem(kondice) a Romanem Kortusem (trenér brankářek). Tým Mladších žaček bude rozdělen na dvě skupiny A a B, kdy skupina A bude hrát soutěž mladších žáků MS ligy a skupina B soutěž mladších žaček MS ligy.

Starší žačky čeká nově vytvořená společná soutěž s OL krajem. Všechny tři soutěže se budou hrát turnajovým způsobem vždy za účasti tří týmů. Obě kategorie pak budou chtít projít přes kvalifikaci do ČSP LIGY A ŽÁKOVSKÉ LIGY a mladší žačky se tak jako v loňské sezoně poperou o postup do finále Házenkářského desetiboje.

„Mladší a starší žačky začaly přípravu dohromady 12.8., po týdnu absolvovaly na střídačku soustředění v Zubří, které nám vyšlo skvěle. V týdnu po soustředění se obě kategorie účastnily RHC kempů v Bohumíně a v posledním prázdninovém víkendu odehrály oba týmy přípravný turnaj, mladší žačky proti Bytči a starší proti Bytči a Karviné. Další přípravná utkání odehrály mladší i starší žačky proti Polkám z Bielszowic, které k nám pravidelně jezdí,“ osvětluje předsezonní přípravu žákovské kategorie šéftrenérka mládeže Petra Vavříková.

Dorostenecké týmy (mladší, starší) povedou v sezoně 2019/2020 trenéři Aleš Trojka a Jan Zezulčík. Obě kategorie hrají nejvyšší dorostenecké soutěže, tedy 1. ligy. Většina starších dorostenek byla pro tento ročník zařazena do širšího kádru žen, ty za sebou mají již 3. kolo Mol Ligy, proto všechny ostatní dorostenky trénují společně.

„Dorostenky začaly s přípravou na nadcházející sezonu prvním srpnovým dnem kondičně herním soustředěním v Beskydech. Po jeho absolvování se zúčastnily přípravného turnaje pro mladší a starší dorostenky v Otrokovicích. Tento turnaj byl ovlivněn absencí 9 hráček (příprava u A týmu, nemoci, drobná zranění). Přesto to byl pro nás trenéry přínosný turnaj, ve kterém získala individuální ocenění Karolíná Devátá za nejlepší brankářku turnaje starších dorostenek a Karolína Rajová, nejlepší hráčku turnaje mladších dorostenek,“ chválí přípravu dorosteneckých družstev trenér Jan Zezulčík a dodává: „Velkým přínosem je pro nás také zapracování trenérského dua interligových hráček Alžběty Michalíkové a Alexandry Krebs, které se aktivně podílejí na přípravě i realizaci tréninkových jednotek dorostenek.“

Jak už jsme na konci sezony 2018/2019 objasňovali, byl z organizačních důvodů a po dohodě B tým žen i s realizačním týmem přesunut do klubu 1.SC Bohumín 98. Vstup do nové sezony se svěřenkyním trenérského dua Pavel Rekšák a Petr Janoš povedl na výbornou což dokazuje vítězství v přípravném turnaji s názvem Novadomus Cup a postupem do 2. kola Českého poháru žen, které odehrají 26.9. od 19:30 hodin s Bohunicemi.  Budeme týmu držet palce v celé nové sezoně!

 

Program 1. kola sezony 2029/2020:

Starší dorostenky: 15.9. 14:00  Ostrava Zábřeh – Sokol Poruba

Mladší dorostenky: 15.9. 12:00 TJ Jiskra Otrokovice – Poruba

Starší žačky: 15.9. 09:00 DHK Litovel – Sokol Poruba, 10:30 Sokol Poruba – Hrabůvka

Mladší žačky: 21.9. 09:00 Poruba B – Klimkovice , 11:30 Poruba B – Bohumín

Share this Post

Leave a Comment