Handball Celebration – Oslava Házené v Ostravě!

Hana Kaczkowská/ 18 června, 2019/ Aktuality, Nezařazené, RHC Sokol Poruba/ 0 comments

Korunovace nejlepších házenkářů sezóny i reprezentační loučení, to vše byl nedělní den v Ostravar Aréně, kdy se po více než pěti letech házená s plnou parádou 5 521 fanoušků vrátila do velké hokejové arény. Chybět nemohli ani zástupci Sokola Poruba.

Házenkářská oslava odstartovala ve dvě hodiny odpoledne finálovými souboji výběrů krajů dívek a chlapců, které celý víkend hostily haly v Polance nad Odrou a ostravské hale Sereza. Dívčí kategorii, kde byly i zástupkyně Moravskoslezského kraje ovládly házenkářky z Jižních Čech, druhé místo patřilo Pražankám, bronzové medaile vybojovaly házenkářky Zlínského kraje a nepopulární, přesto však krásné 4. místo patřilo již zmiňovanému výběru Moravskoslezského kraje, který byl složen z velké většiny hráček našeho klubu a vedla jej šéftrenérka RHC Sokol Poruba Petra Vavříková.

Fanzónu návštěvníkům otevřely v 15 hodin porubské mladší dorostenky doplněné o kamarádky z Bohumína a jednoho hráče Karviné. O půl čtvrté odpoledne si na hlavní scéně převzali medaile vítězné týmy letošního ročníku Žákovské ligy i vítězné Krajské výběry. Házenkářská veřejnost si pak společně připomněla významná jubilea českých a československých házenkářských legend.  Ocenění srdcaře klubu převzala z rukou prezidenta ČSH paní Zdeňka Velikovská, které za oddíl Sokol Poruba patří veliké poděkování a gratulace: „Moc dobře si uvědomujeme, co vše paní Zdenička pro náš klub udělala a stále dělá. Velice si její práce vážíme, opravdu ji všichni považujeme za srdcaře našeho oddílu, což dokazuje i fakt, že návrh na ocenění nebyl individuálním počinem, ale jednomyslným rozhodnutím všech trenérů, funkcionářů a osob na chodu oddílu zainteresovaných,“ říká s vděkem v hlase předseda klubu Jan Zezulčík.

Video z přebírání ceny Zdeňky Velikovské. 

Jak už jsme psali, oddíl Sokola Poruba má díky píli trenérky mladších žaček Aleně Humlové ve svých řadách absolventku mezinárodního trenérského programu Master Coach, ta si svůj diplom nejvyšší možné trenérské licence také převzala z rukou vedení Českého svazu házené. Pyšný na ni byl nejen celý oddíl, ale i rodina i s nejmenší dcerou Julinkou.

Dalším individuálním oceněním se porubský klub může pyšnit v podobě titulu Talent roku 2018, které oprávněně získala devatenáctiletá spojka Eliška Desortová.

Zastoupení klubu Sokol Poruba však nebylo vidět jen v případě oceněných osobností. Porubské mladé zástupkyně byly součástí všech důležitých postů Oslavy házené. Sestry Anička a Eliška Blahovy vítaly VIP hosty celé akce, další děvčata zajišťovala posty hostesek slavnostních ceremoniálů, a dokonce se v roli team guida Bosny a Hercegoviny blýskla Máša Šmidáková.

 

Nejdůležitější akcí celého dne však byl poslední kvalifikační zápas českých házenkářů o postup na EHF EURO 2020, kde budou obhajovat jeden z nejlepších výsledků samostatné historie české házené. Ani zde nechyběla děvčata našeho klubu, pro které bylo velkou ctí své idoly v podobě reprezentantů doprovodit na slavnostní předzápasový nástup, který jak už jsme psali výše sledovalo přímo v hale 5 521 házenkářských fanoušků. „Holčiny byly z takového úkolu a masy lidí nervózní, ale svého úkolu se zhostily parádně, a tak i na ně jsme patřičně hrdí,“ řekla o svých svěřenkyním z řad mladších žaček bezprostředně po akci trenérka Alena Humlová.

 

Tím však výčet našich zástupkyň na společném setkání házenkářů celé republiky neskončil. Slavnostní nástup kvalifikačního zápasu pod dohledem fanoušků, ale i televizních kamer otevřely vlajkonošky z řad házenkářek oddílu Sokola Poruba. O bezpečnost samotných reprezentantů se přímo při zápase starala parta porubských děvčat, která pečlivě utírala palubovku po jednotlivých pádech českých reprezentantů a jejich soupeřů.

Ostravský házenkářský svátek byl krásným počátkem něčeho, z čeho by mohla vzniknout tradice. Věříme, že jste si den plný házené užili a spolu s námi na něj budete dlouho vzpomínat. Ještě jednou za celý oddíl Sokola Poruba gratulujeme všem oceněným a děkujeme, že jste nás přišli do Ostravar Arény v hojném počtu povzbudit. 😊


 

Share this Post

Leave a Comment