SEMINÁŘ – BEACHHANDBALL

Petra Vavříková/ 9 června, 2019/ Aktuality, RHC Sokol Poruba/ 0 comments

PRVNÍ SEMINÁŘ O BEACHHANDBALLU 🤾‍♀️🤾‍♂️🌞

RHC Sokol Poruba ve spolupráci s Komisí pro alternativní druhy házené (KAH) připravilo první seminář o plážové házené v ČR.
Ve čtvrtek 6.6.2019 odpoledne v areálu Dělnického domu v Polance čekalo zúčastněné trenéry mnoho zajímavých informací a všichni obdrželi zkrácená pravidla plážové házené a rozpis soutěží mládeže v letošním roce.
Lada Trojková, členka KAH a delegátka plážové házené EHF seznámila přítomné trenéry s minulosti, současnosti i budoucnosti plážové házené jak ve světě a Evropě, tak především v ČR. Poté přišla na řadu pravidla a výčet nejdůležitějších z nich. Prezentaci měla doplněnou o ukázky z historie plážové házené, z nedávných světových akci a také promítla účastníkům ukázky konkrétních činností specifických pro beachhandball – střelbu z otočky, z náhozu (ameriky) nebo blokování střelby.
Po prezentaci Lady Trojkové přišel na řadu krátký teoretický vstup trenérky RHC Petry Vavříkové o tom, jak trénovat v našich podmínkách a proč trénovat na písku, nejen na beachhandball. Zdůraznila, že trénink na písku je prospěšný pro rozvoj odrazové síly, koordinace atd.

Teoretickou část absolvovaly i hráčky DHC Sokola Poruby, starší žačky Poruby a dvě hráčky z Bohumína, které se následně i s účastníky semináře přesunuly na beachhandballové hřiště.
To obě organizátorky postavily před seminářem 🤜🤛 na místě dvou beachvolejbalových hřišť.
Na hřišti čekal hráčky ve zkrácené formě trénink a následně pak ukázka samotné hry. Do té se všechny aktérky tak zabraly, že pokračovaly i po ukončení semináře. V pátek bylo hřiště k dispozici mladým házenkářům v rámci turnaje Polanka cup. Ti jej hojně využily a pohyb v písku bavil především nejmladší házenkáře a házenkářky.

Za RHC i KAH bychom chtěli poděkovat zaměstnancům Dělnického domu při přípravě hřiště a všem děvčatům za praktické ukázky 

      

Share this Post

Leave a Comment