Starší žačky skončily na krásném 2. místě Moravskoslezské ligy

Hana Kaczkowská/ 5 června, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

K úplně poslednímu zápasu Moravskoslezské ligy sezony 2018/2019 odjelo do Zubří pod vedením trenéra Jana Zezulčíka pouze 11 hráček. „Jak jsme avizovali od začátku sezony bylo naší koncepcí to, že MS ligu odehrají děvčata, které nedostala tolik příležitosti v Žákovské lize nebo dorosteneckých soutěžích,“ objasňuje sestavu týmu zastupující trenér a začíná s hodnocením zápasu: „Pokyny od trenérky Vavříkové byly jasné – prostřídat všechny hráčky a kvalitně odehrát utkání s velice houževnatým soupeřem.“

TJ Lesana Zubří – Sokol Poruba  22 : 24  (9 : 14)

„Dva body se nám sice podařilo získat, ale v utkání jsme tvořili zbytečně moc chyb a nepřesností, včetně střelby, což přesně ukazuje prohraný druhý poločas. V této kategorii sice neradi veřejně chválíme jednotlivce, ale tentokrát gólově i herně podržely tým Eliška Jankowská a Vendy Rogalová, které si pochvalu zaslouží,“ končí hodnocení zápasu trenér Zezulčík.

Vítězný výsledek posledního zápasu už nijak neovlivnil pořadí v soutěži, a tak starší žačky ztratily vedení a končí ročník 2018/2019 na 2. místě tabulky.

„Mnozí si řeknou, že jsme zbytečně ztratili vedení, ale opět zopakuji, že naším cílem nejsou v této kategorii výsledky a kalkulace, na kterém místě nakonec budeme. Prioritou pro nás byla, a i do budoucna bude samotná hra v každém jednotlivém utkání, příprava hráček do vyšších kategorií, střídání všech hráček, jejich zapojení na více postech apod. Toto vše jsme splnili a jsme na holky hrdí za jejich celosezónní snahu a pokroky. Letošní ročník je pro děvčata hodně dlouhý a náročný, ale na druhou stranu jsme se snažili, aby byla skladba ligových zápasů a jednotlivých turnajů zajímavá a aby si holky házenou i užily,“ říká s úsměvem spokojená trenérka Petra Vavříková.

Ligová sezóna je sice u konce, ale v házené se pokračuje dál. Děvčata teď čeká chlapecký turnaj Polanka cup, kde je jasným a jediným cílem, aby se nikdo nezranil. :-).  Po něm se některé hráčky zúčastní turnaje Krajských výběrů. Za novou zkušeností se do Prahy vydá 10 hráček, aby se zúčastnily turnaje v plážové házené s názvem Prague Beach Handball Cup. Úplnou tečkou na závěr sezóny bude červencový mezinárodní turnaj ve slovinském Koperu, kam odjede většina týmu.

Držíme tedy děvčatům palce dál a o jejich výsledcích v turnajích budeme i nadále informovat.

 

Share this Post

Leave a Comment