Starší žačky stále drží prvenství Moravskoslezské ligy

Hana Kaczkowská/ 30 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Vítězné utkání 15. kola Moravskoslezské ligy za sebou mají starší žačky, které pod vedením trenérského dua Petra Vavříková a Aleš Trojka bez větších problémů zdolaly v Sokolském derby ostravský Zábřeh. Vítězné utkání zhodnotí níže trenérka Vavříková.

Sokol Poruba – TJ Sokol Ostrava-Zábřeh  26 : 20  (13 : 10)

Do utkání, ve kterém nás čekalo městské derby se Zábřehem, jsme zdaleka nenastupovali v kompletní sestavě, a to ze dvou podstatných důvodů. Za prvé, jak jsme již avizovali, musíme vždy rozdělit síly i na dorostenecké soutěže a za druhé nám některá děvčata prostě odpadla zdravotně. Navíc Zábřeh v posledních kolech sbíral oproti podzimu body především díky levoruké ostrostřelkyni Báře Vašíčkové, proto jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého.

Soupeř se ujal vedení až ve 4.minutě prvním gólem utkání, ale to bylo poprvé a také naposledy, kdy vedl. Sice se ještě dvakrát v prvním poločase dotáhl ve skóre, ale naše děvčata pečlivě plnila pokyny a nedovolila Zábřehu, aby otočil skóre. V poločase svítilo na tabuli 13:10, ale stále nebylo nic jasné. Naštěstí jsme soupeři ani ve druhé půli nedovolili přiblížit se víc než na dvě branky. Po celou dobu utkání jsme pravidelně střídali celou sestavu a v druhé polovině druhého poločasu pak odskočili soupeři na konečných 26:20.

Děkujeme všem hráčkám za odvedený výkon.

Příští týden budeme utkání s Bohumínem po dohodě přesouvat na jiný den, jelikož nám soutěže starších žaček a 2.ligy mladšího dorostu kolidují. Většinu kádru tak čeká „výlet“ do Hodonína. Za dva týdny nás pak čeká náročný víkend, v sobotu 11. 5. odcestujeme do Ivančic, kde nás čeká poslední kolo Žákovské ligy. Tam bychom rádi podali takový výkon, abychom potvrdili dosavadní pozici v tabulce. V neděli 12.5. pak rozdělíme doma síly mezi MS ligu – utkání s Hlučínem a 2. ligu mladšího dorostu – utkání s Bohunicemi.

Program Moravskoslezské ligy starších žaček:

  • Nezadáno:  SC Bohumín – Sokol Poruba
  • 12.5. 09:00  Sokol Poruba – Hlučín
  • 19.5. 12:30  HC Nový Jičín – Sokol Poruba
  • 1.6. 10:30 Lesana Zubří – Sokol Poruba
  • Sokol Poruba – Karviná   30 : 21 (PŘEDEHRÁNO)
Share this Post

Leave a Comment