Cesta mladších dorostenek Prague Handball Cupem 2019

Hana Kaczkowská/ 24 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Na letošním PHC prokázali ml. dorostenky bojovnost, odhodlání a týmový duch, který jsme u nich doposud v probíhající sezóně postrádali. Zastupující trenéři Jan Zezulčík a Lada Trojková se po celou dobu turnaje mohli spolehnout na naprosto skvěle fungující družstvo, které plnilo pokyny a dohody jak na hřišti, tak mimo něj. Výsledkem byl skvělý turnaj, který se nad očekávání protáhl až do účasti v pondělích zápasech. Prokazatelná byla vrůstající úroveň předváděné hry a to zejména v obranné fázi, která vyvrcholila utkáními s dánskými a německým soupeřem ve vyřazovací části B finále.

„Holky si braly naše rady k srdci a řídily se jimi a když na vlastní kůži zjistily, že námi vyžadovaný obranný systém a přístup funguje, začaly si věřit a soupeře mnohdy přiváděly svou obrannou hrou až k nepříčetnosti, zvláště když za fungující obranou stály velmi dobře chytající brankářky, kdy zejména Veronika Juřinová byla schopná branku tzv. zavřít. Kaňkou na turnaji je opětovné zranění Anety Kavalové a haly, které byly pro ml. dorost k utkáním určeny. V našem případě se jednalo o tzv. nafukovačky, kdy v té na Julisce bylo vlivem počasí a neexistence vzduchotechniky zcela neházenkářské klima a v Brumlovce zcela nevyhovující podklad – umělá tráva s pískem, kdy hra zde byla vyloženě zdraví nebezpečná,“ říká k průběhu mezinárodního turnaje zastupující trenér Jan Zezulčík.

Pátek 19. 4.

  • TJ Sokol Poruba – Ajax Copenhagen I 8:16
  • TJ Sokol Poruba – TSG Bad Sooden-Allendorf 21:6
  • EH Aalborg – TJ Sokol Poruba 11:10

Ve skupině prohra s budoucím finalistou Ajaxem. Utkání se zlomilo v závěrečné 10ti minutovce, kterou jsme prohráli 6:0 – neproměňování šancí. Do té doby jsme s favoritem drželi krok.Výrazná výhra s Němkami a prohra o jeden gól s dalším dánským celkem. Zde se jednalo o zcela vyrovnané utkání, které poznamenalo neproměňování vyložených šancí.

Sobota 20.4.

  • TJ Sokol Poruba – HC Schoten I 13:12
  • TJ Sokol Kobylisy II – TJ Sokol Poruba 16:15

Výhra s Belgií a prohra o branku se Sokolem Kobylisy – kdy i v tomto zápase jsme o vedení přišli v závěrečné 10ti minutovce a to opět nastřelením několika tyček a neproměněním vyložených příležitostí.

Neděle 21.4.

  • Team Ramsø – TJ Sokol Poruba   13:21
  • JSG Münden /Volkmarshausen – TJ Sokol Poruba  13:15
  • HVI Himmelev – TJ Sokol Poruba  7:13

Tyto výsledky nás poslali do B části turnaje. V této části se holky ve všech utkáních neskutečně motivovaly, podporovaly a byla u nich vidět chuť a radost z házené, která vedla ke třem nedělním výhrám a vyvrcholila pondělním semifinálem. I v tomto jsme byli vyrovnaným soupeřem. Opět fungovala zejména obrana podpořena brankářkou. O vůli a bojovnosti svědčí i fakt, že se holky po ztrátě vedení a odskočení soupeře na 8:4 nevzdaly a vrátily se zpět do utkání, sahaly po remíze, která však nakonec těsně nevyšla a v semifinále tak skončila cesta v B finále.

Pondělí 22.4.

  • Køge Håndbold  TJ Sokol Poruba  10:8

„Za trenéry chci ještě jednou vyzdvihnout přístup všech holek, díky kterému se pro nás všechny bude na tento turnaj velmi hezky vzpomínat,“ končí s hodnocením Prague Handball Cupu 2019 trenér Zezulčík.

Share this Post

Leave a Comment