Starší dorostenky rozstřílely Panenky z Veselí

Hana Kaczkowská/ 16 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

V neděli 14. dubna se na palubovce sportovní haly SEREZA odehrálo 18. kolo nejvyšší házenkářské soutěže starších dorostenek, které Porubankám do cesty postavilo tabulkového souseda z Veselí n. Moravou. Týmy od sebe dělil dvoubodový rozdíl, a i z tohoto důvodu to bylo důležité utkání z pohledu umístění v tabulce. Porubanky se však důležitosti zápasu nezalekly, ukázaly sílu domácího prostředí, mírného papírového favorita a Veselí převálcovaly patnáctibrankovým rozdílem.

Sokol Poruba – SHK Veselí n.M.   37 : 22 (18 : 11)

„V podzimní části soutěže jsme s Veselím remizovali, a tak jsme chtěli před domácím publikem ukázat, že dokážeme potvrdit dobrý výkon z posledního vzájemného zápasu a k tomu využít i domácího prostředí, což se nám také povedlo,“ osvětluje chuť po výhře realizační tým a spokojeně pokračuje v hodnocení vítězného zápasu: „Holky hrály týmovou hru, kde se střelecky prosadily všechny nominované hráčky, když k tomu přidáme dobrý výkon v obraně a úspěšné zákroky brankářek, z čehož pramenily jednoduché branky z rychlých útoků a protiútoků nemohlo to skončit jinak než vysokou výhrou. Určitě se oproti předchozím utkání zvýšila úspěšnost v zakončování což nám udělalo radost a přineslo další dva body do průběžné tabulky 1. ligy.“

Devatenácté kolo přivede na porubskou palubovku aktuálně druhý tým tabulky HK Ivančice. Porubská děvčata  tak čeká jeden z nejtěžších soupeřů sezony, se kterým na podzim utrpěla osmibrankovou porážku 23 : 31. Budete u toho 28.4. od 11:00 hodin s námi?

Share this Post

Leave a Comment