Úloha favorita splněna, mladší dorostenky A porazily Sokol Vršovice

Hana Kaczkowská/ 16 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Osmnáct kol má odehraných i 1. liga mladších dorostenek. Porubský A-tým v něm přivítal soupeřky z pražského klubu Házená TJ Sokol Vršovice, ten se nachází na spodní straně tabulky. Poslední 2 výhry tohoto týmu však dávaly znát, že se mladé Pražačky nezaleknou a o body se budou chtít poprat, to se také potvrdilo. Nervy drásající utkání se dlouho vyvíjelo ve prospěch hostujícího týmu.

Sokol Poruba A – Sokol Vršovice  27 : 23  (11 : 12)

„Toto utkání se nehodnotí úplně snadno, splnili jsme sice úkol a vyhráli, ale utkání se nevyvíjelo podle našich představ. Opět vázla součinnost v útočné fázi, což mělo za následek, že jsme po většinu utkání dotahovali mírný náskok soupeře, ke zvratu došlo až v druhé polovině druhého poločasu,“ hodnotí vítězné utkání trenér Aleš Trojka a pokračuje: “Konečně začalo fungovat prosazování z individuálních akcí, výborný výkon podala zejména Tereza Kokyová, ta se prosadila hned devíti zásahy do sítě soupeře, s pěti brankami ji pak zdárně sekundovala Veronika Kučerová. Na pravé spojce jsme bohužel postrádali výkon a gólový příděl tradiční střelkyně, zraněné Anežky Farářové. Musím ale pochválit i ostatní holky, které ji střelecky zastoupily a společnými silami nakonec přetavili zápas ve čtyřbrankovou výhru.“

A-tým teď čeká strat na tradičním velikonočnímu turnaji Prague Handball Cup a po něm změří síly 28. 4. od 13 hodin s dalším z pražských týmů, Sokolem Kobylisy.

Share this Post

Leave a Comment