B-tým mladších dorostenek na Nový Jičín nestačil, ostudu ale v žádném případě neudělal

Hana Kaczkowská/ 16 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

V rámci 18.kola 2. liga mladších dorostenek přivítal porubský B-tým složený převážně ze starších žaček papírového favorita zápasu, tým mladších dorostenek Nového Jičína. Mladé Porubanky se však bez boje vzdát nechtěly, a tak první poločas velmi vyrovnaného utkání dokonce jednobrankovým rozdílem vyhrály.

Sokol Poruba B – HC Nový Jičín  32 : 37  (20 : 19)

„Jak už jsme avizovali na začátku sezony, do B-týmu mladších dorostenek nasazujeme přibližně ze 70% straší žačky, které ještě nejsou vybaveny takovými zkušenostmi a hlavně fyzickou kondicí, jako jiné dorostenecké týmy. To se také projevilo ve druhé polovině druhého poločasu, kdy našim děvčatům začaly docházet síly, a především zbytečnou ztrátou míčů nedokázaly využít nabídnutých šancí k trestání soupeřek, ty naopak dostaly možnost zvrátit stav utkání na svou stranu,“ říká k utkání B-týmu mladších dorostenek trenér Aleš Trojka.

 

Stejně jako ostatní i B-tým teď čeká strat na tradičním velikonočnímu turnaji Prague Handball Cup a po něm změří síly 28. 4. od 15 hodin se soupeřkami z posledního místa tabulky – Újezdu u Brna.

Share this Post

Leave a Comment