Jarní část Moravskoslezské ligy mladších žaček odstartovala

Hana Kaczkowská/ 16 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

Poslední březnový víkend začala jarní část MS ligy mladších  žaček. Áčko hrálo s Třincem a Bohumínem. Oba dva zápasy děvčata zvládla a s přehledem zvítězila 28:7, resp. 24:13. Do utkání se zapojily všechny hráčky týmu a každé se podařilo vstřelit gól. Béčko nejdříve porazilo Havířov 34:6  a ve druhém utkání změřilo síly s Karvinou. V moc hezkém dramatickém utkání děvčata uhrála zaslouženou remízu 22:22.

V sobotu 13. 4. proběhlo další kolo Moravskoslezské ligy mladších žaček. Prvním utkáním bylo „derby“ mezi týmy TJ Sokol Poruba „A“ a „B“.

V osobní obraně zvítězilo „Béčko“ 10:6, především proto, že „Áčko“, i když si vytvořilo velké množství střeleckých příležitostí se nedokázalo brankově prosadit.   Shot – outy skončily remízou. Ve druhém poločase se děvčata z Áčka zlepšila a začala náskok stahovat. Nakonec bylo přece jen šťastnější „Béčko“, které zvítězilo o jediný gól 14:13.

Ve druhé zápase nastoupilo“Áčko“ proti doposud v soutěži neporaženému družstvu Karviné. Přestože s tímto soupeřem zatím děvčata nezískala ani bod, vstoupila do zápasu nebojácně s velkým nasazením. Karvinou dokonale zaskočily a osobní obranu vyhrály 11:8. Následně přidaly další gól díky skvěle naházeným, chytaným i proměňovaným shot – outům.  Ve druhém poločase se Karviná zlepšila a začala náskok stahovat. Děvčata ale pokračovala v soustředěném výkonu a zápas dovedla do skvělého vítězného konce s výsledkem 23:19.

V posledním zápasu se utkalo s Karvinou „Béčko“. Nemocemi a zraněními zdecimovaný tým měl na střídání pouze jednu hráčku. Osobní obrana v prvním poločase byla velkým bojem a i přesto, že v závěru začaly děvčatům trochu docházet síly prohrály pouze o jednu branku 8:7. Bohužel o další branku navýšila Karviná vedení po shot – outech. Ze začátku druhého poločasu jsme nedokázali zastavovat útoky soupeře, který navýšil vedení až o 4 branky. Během „timu“ si děvčata „odfoukla“ a následně se ještě pokusila se zápasem něco udělat. Posledních 13 minut „8 statečných“ díky neuvěřitelné bojovnosti a výkonu až za hranicemi jejich možností dokázalo zápas otočit a nakonec zvítězit o jediný gól 18:17.

Co nás jako trenéry mimo sportovního růstu děvčat těší, je jejich kolektiv. Báječnou ukázkou soudržnosti děvčat byla přítomnost Sofči na střídačce. I s nohou v sádře a berlemi přišla kamarádky podpořit. Tyhle holky je opravdu radost trénovat. 🙂

Za trenérský tým Radan Ustrnul, Radek Jurča a Alena Humlová

Share this Post

Leave a Comment