Míříme vstříc Prague Handball Cupu 2019

Hana Kaczkowská/ 17 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší dorostenky, Mladší žačky, Starší žačky/ 0 comments

Již zítra startuje 28. ročník Prague Handball Cup 2019, na kterém nebudou chybět ani děvčata ze Sokola Poruba!

Největší mezinárodní halový turnaj v mládežnické házené letos přivítá rekordní počet 639 týmů z 29 zemí celého světa. V letošním roce na něm budou mít své zastoupení porubské házenkářky hned 5-ti družstev ve 4 kategoriích!

Tým porubského potěru, tedy MINIŽACTVA, ve složení 11 děvčat a 1 chlapec, povede trenérka Kristýna Tichá s asistentkou z řad rodičů Janou Vaňkovou.

Z rodinných důvodů, narození dcerky Jůlie, se tentokrát PHC nezúčastní trenéři Alena Humlová a Radan Ustrnul, ty na turnaji zastoupí jejich týmový kolega trenér a bývalý házenkář Radek Jurča. S 13-ti člennou skupinou MLADŠÍCH ŽAČEK mu pomáhat bude manželka Gabriela.

Šéftrenérka mládeže Petra Vavříková si na pražském turnaji vezme pod svá křídla jeden z týmů STARŠÍCH ŽAČEK, který je složen z 11-ti hráček ročníku 2004. Role asistenta se zhostí kondiční trenér děvčat a syn trenérky David.

Druhý tým STARŠÍCH ŽAČEK, složený z hráček ročníku 2005 a doplněný mladšími žačkami ročníku 2006 povede trenérské duo Roman Kortus (trenér brankářek žactva) a Libor Kozubek (trenér sousedního HC Hlučín, který má dceru r.2006, ta doplnila tým Poruby, což je jedním z důkazů spolupráce mezi kluby).

Porubskou skupinu uzavře 12 MLADŠÍCH DOROSTENEK, které budou o co nejlepší umístění bojovat pod trenérským dohledem Jana Zezulčíka a Lady Trojkové.

Na dlouhou cestu do Prahy se zástupci Sokola Poruba vydají ve dvou skupinách. Jako první vyrazí do Prahy skupina asi 60 lidí, což představují týmy minižactva, mladších a starších žaček s doprovodem. Skupina odjíždí ve čtvrtek 18. dubna ve 13:12 vlakovou soupravou Leo expres. Necelou hodinu po nich se vlakem Českých drah do Prahy přesune tým mladších dorostenek. Všichni se pak najednou sejdou na pražském Hlavním nádraží odkud se vydají MHD do sokolského Hostelu na pražské Kampě. Po ubytování přijde na řadu večeře a procházka starou Prahou.

V pátek ráno se týmy přesunou do hracích hal, kde od 8:15 hodin odstartuje zápasový program 28. ročníku největšího házenkářského halového turnaje světa, všemi milovaného „Pragáče“. 😊

Pro týmy, ale i fanoušky, kteří drží palce ze svých domovů, připravili organizátoři možnost sledování jednotlivých zápasů formou výsledkového servisu na webových stránkách www.phc.cz , rozlosování i výsledky najdete ve složce ROČNÍK 2019.

Aktuální novinky můžete sledovat na Facebookovém profilu a YouTube profilu turnaje Prague Handball Cup.

Pro větší pohodlí při sledování výsledků utkání přichází organizátoři také s MOBILNÍ APLIKACÍ, která je ke stažení zdarma na GooglePlay pro Android a AppStore pro iPhony! 📲

Všem našim týmům držíme pěsti a přejeme jim spoustu sportovních úspěchů! 😊

Share this Post

Leave a Comment