První jarní výhra starších dorostenek je doma, potvrdí ji i v dalším kole?

Hana Kaczkowská/ 9 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

Společně s týmem mladších dorostenek vyrazil do otrokovické Jiskry i tým starších dorostenek. „I vítězství proti papírovému outsiderovi 1. ligy starších dorostenek se nerodilo snadno a dá se říci, že kopírovalo vývoj utkání mladších dorostenek,“ říká z kraje hodnocení vedoucí družstva Jan Zezulčík a pokračuje níže.

Jiskra Otrokovice – Sokol Poruba  21 : 25 (12 : 13)

Poločasové skóre bylo shodně jako u mladších dorostenek, o 1 branku příznivější pro naše děvčata. Následně došlo k vypracování náskoku, jeho rychlému smazání domácím družstvem a boji v poslední fázi utkání, kterou nakonec naše děvčata zvládla lépe, než soupeř.

Pojetí hry starších dorostenek bylo týmovější a dařila se souhra v útočné fázi, bohužel už ne tolik proměňování vypracovaných brankových příležitostí, které společně s individuálními chybami a zbytečnými ztrátami míče neumožnili navýšení náskoku a uklidnění hry, ale naopak boj o každý míč a branku.

Rovněž v tomto utkání dominovala střední spojka soupeře, jedenáctigólová Klára Žůrková. Obranná činnost byla v našem pojetí jako na houpačce. Výbornou obranu, která donutila soupeře ke střelbě z nevýhodné pozice či do bloků střídala bezmoc v osobních soubojích končící častým nařízením sedmimetrového hodu.

Již tradičně výborný výkon podala brankářka Karolína Devátá, která měla úspěšnost zákroků 46%. Konto soupeře devíti úspěšnými zásahy zatížila Ivana Novobilská a šesti Markéta Prašivková. Rovněž i v tomto zápase došlo k návratu po dlouhodobém zranění levoruké hráčky, kdy alespoň na pár útoků se na pravém křídle objevila Marie Šmidáková, která proměnila oba své střelecké pokusy.

V pořadí již 18. kolo nejvyšší házenkářské soutěže starších dorostenek postaví Porubankám do cesty tabulkového souseda, tedy tým SHK Veselí n.M., kterému na domácí hráčky scházejí pouhé dva body. Zda se našim děvčatům podaří ujmout se role dominantnějších uvidíme 14. dubna od 11:00 hodin.

Foto: Marie Šmidáková po úspěšném návratu pózuje s ukazatelem skóre utkání, které těsně před pořízením snímku pořadatelé vymazali 🙂

Share this Post

Leave a Comment