Mladší dorostenky i podruhé zdolaly Jiskru Otrokovice

Hana Kaczkowská/ 8 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

V neděli 7. dubna 2019 odjel  v rámci 17. kola nejvyšší soutěže mladších dorostenek porubský tým vedený realizačním týmem Borys Petrovskyy a Jan Zezulčík do Otrokovic, kde je čekal odvetný jarní zápas s tamní Jiskrou, tedy soupeřem ze spodní strany tabulky. Papírovým favoritem tohoto zápasu bylo družstvo Poruby, které nezaváhalo a došlo si pro další dva důležité body. Zápas pro webové stránky Sokola Poruba níže hodnotil vedoucí družstva Jan Zezulčík.

Jiskra Otrokovice – Sokol Poruba 26 : 29 (13 : 14)

Z naší strany se jednalo o odbojované utkání, kdy děvčata projevila vůli po vítězství a nenechala se zlomit skutečností, že ačkoli si v druhém poločase vypracovala až pětibrankové brankové vedení, ve 25. minutě svítila na ukazatelích skóre remíza.

Utkání bylo z naší strany v útočné fázi převážně o osobních soubojích 1:1, ve kterých jsme soupeře naštěstí převyšovali. Odpovědnost na sebe strhávala zejména Anežka Farářová (11branek) a Tereza Kokyová (5 branek), která však po 3. vyloučení v 10. minutě 2. poločasu dostala červenou kartu. Její roli pak přebrala kovaná pivotka Tereza Dybalová, která svou urputností v osobních soubojích dělala obraně domácích potíže z postu střední a levé spojky.

Bohužel vázla týmová souhra jak v útoku, tak v obraně. Soupeř jednoduchými kombinacemi překonával naši obranu, kde si děvčata nedostatečně pomáhala zejména při bránění střední spojky soupeře, která svou rychlostí a tlakem do brankoviště způsobovala naší obraně značné problémy.

Výsledkem bylo množství sedmimetrových hodů, častá vyloučení a již zmíněná červená karta. Tento zápas nám ukázal aktuální nutnost zaměření následujících tréninkových jednotek tak, aby v dalším utkání bylo možné vycházet z fungující a spolupracující obrany.

Trenéry velmi ceněným byl bojovný projev družstva, které se nevzdávalo víry ve vítězství, a i přes množství chyb a ztrát dovedlo utkání k vítěznému konci. V útočné fázi je pak nutné vyzdvihnout rovněž výkon Veroniky Kučerové, která proměnila všech svých 5 střeleckých pokusů, z nichž nejdůležitější právě v době, kdy soupeř srovnával vývoj utkání a nadechoval se k obratu. Jako přínos do dalších utkání je rovněž úspěšný návrat levoruké Anety Kavalové po dlouhodobém zranění kotníku, která ač sužována nervozitou ze startu po zranění proměnila 2 ze svých 3 střeleckých pokusů.

V dalším kole přivítají Porubanky 14. dubna od 13:00 hodin na domácí palubovce předposlední tým tabulky, Sokol Vršovice, ten však poslední dva zápasy vyhrál a bude chtít v tomto nastartovaném trendu pokračovat.

Share this Post

Leave a Comment