Zisk 6 bodů posunul starší žačky na 12. místo Žákovské ligy

Hana Kaczkowská/ 8 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

O víkendu 6. – 7. 4. 2019 se rozehrály turnaje předposledního 5. kola Žákovské ligy starších žaček. Turnaje této celorepublikové soutěže pořádaly kluby SHK Kunovice, Jiskra Třeboň, Házená Mělník, Sokol Kobylisy a TJ Jiskra Havlíčkův Brod, kam v neděli vyrazil i tým porubských starších žaček.

„Konečně se nám povedl větší úlovek bodů než v minulých kolech. Tajně jsme doufali, že bychom mohli získat plný počet, ale to by muselo vyjít úplně vše. Před tímto kolem jsme věděli, že se do Havlíčkova Brodu sjedou týmy, které sousedí s námi v tabulce, a tudíž nebyl favorit vůbec jasný. To se také potvrdilo, jelikož každé družstvo mělo po dvou odehraných utkáních jednu výhru a jednu prohru,“ začíná s hodnocením úspěšné mise 5. kola Žákovské ligy trenérka Petra Vavříková.

Sokol Poruba – Havlíčkův Brod 19 : 16  (6 : 7)

První utkání nás čekalo s domácími děvčaty. Ty už rozehrané z prvního mače s Hájemi, kdy urvalo dva body těsnou výhrou, chtěli přidat další. První poločas byl vyrovnaný (6:7). Do druhého jsme vstoupili lépe my a překlopili skóre na svou stranu (11:8), ale soupeř se nedal a opět srovnal (12:12). Naše děvčata naštěstí plnila pokyny a do konce utkání už jsme soupeřky nepustily do vedení (19:16).

Sokol Poruba – Zora Olomouc 12 : 18  (8 : 9)

Druhé utkání nás čekala velmi dobře bránící Olomouc. Stejně jako v prvním utkání byl poločas herně i skórem vyrovnaný (8:9). Ovšem začátek druhého nám vůbec nevyšel, soupeř zabral ještě více v obraně a během krátké doby navýšil vedení o další čtyři góly. Hanačky pokračovaly v důrazné obraně a povolily nám skórovat pouze 4x za poločas. (12:18)

Sokol Poruba – Sokol Písek B 27 : 20 (16 : 11)

Po dvouzápasové pauze nás čekaly Sokolky z Písku, konkrétně béčko, složené z hráček r.2005. Vzhledem k tomu, že porazily Olomouc jsme věděli, že musíme hrát hned od začátku koncentrovaně. První poločas byl opět jak „přes kopírák“ a až do 13.minuty se skóre přelévalo ze strany na stranu (10:10). Poslední úsek 1.poločasu jsme zabrali hlavně v obraně a poločas dotáhli do jasnějšího vedení (16:11). Druhá polovina už byla v naši režii a mohli jsme pošetřit síly do posledního utkání (27:20).

Sokol Poruba – HC Háje 28 : 19

Čtvrté utkání, jak už jsme jednou psali, je hlavně o morálních vlastnostech hráček a také rozhoduje lepší fyzická kondice. Věděli jsme podle průběhu turnaje, že to bude s HC Háje Praha buď anebo. 🙂 Holky jsme správně vyhecovali a výsledkem byl time out soupeře v 6.minutě za stavu 6:2. Naše hráčky musíme pochválit, že pak ani na chvilku nepolevily a udržely koncentraci po celou dobu utkání. Soupeř bohužel složil zbraně a skóre jsme postupně navyšovali až na konečných 28:19.

Ziskem šesti bodů jsme se posunuli na konec horní poloviny tabulky, tzn. na 12. místo. Za měsíc nás čeká poslední 6. kolo v Ivančicích, kde se utkáme s Mostem, Plzní, Vršovicemi a domácími. Jen veliký kus sportovního štěstí a náš výkon na hranici možností by nás mohl posunout výš v tabulce. Budeme maximálně spokojeni, odehrajeme-li kvalitní utkání s těmito týmy a pokud ano, odměnou bude zisk bodů do konečné tabulky Žákovské ligy.

Nyní čeká starší žačky utkání MS ligy v Karviné 13.4. a 2.liga ml.dorostu v neděli 14.4. doma s Novým Jičínem. Další týden pak již očekávaný „Pragáč“.

Share this Post

Leave a Comment