Ženské Béčko nezaváhalo a připsalo 15 výhru v řadě

Hana Kaczkowská/ 3 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Ženy B/ 0 comments

V roli jasného favorita nastoupil ženský B-tým Sokola Poruba v 15. kole na palubovce posledního celku 2. ligy žen – východ SK Žeravice. Patnácté vítězství v řadě se tentokrát rodilo hodně z tuha. Střelecky Porubu táhly Anna Pudichová, která do sítě Žeravic nasázela 7 branek, zdatně ji při tom sekundovaly s 5 zásahy Adéla Kiršnerová a Eva Gižová.

SK Žeravice – TJ Sokol Poruba B 16 : 25 (9 : 10)

„V prvním poločase se nám nedařilo vůbec nic, míče nám padaly z rukou, přihrávky postrádaly přesnost a mnohdy nám ke vstřelení branky nestačila ani ta nejvyloženější příležitost. Naštěstí soupeř nedokázal tohoto herního výpadku využít, a i přes tento poločasový „blackout“ jsme odcházeli do šatny s jednogólovým vedením,“ hodnotí první poločas trenérské duo Pavel Rekšák a Petr Janoš.

Do druhé půle porubské ženy nastoupily s odhodláním co nejrychleji toto utkání rozhodnout, a to se díky zlepšenému výkonu podařilo. Začal se dařit především rychlý přechod do útoku, což domácí hráčky nestíhaly zachytávat. Výsledkem bylo nakonec devítibrankové vítězství Poruby.

„Tentokrát nás mnohem více potěšil bodový zisk než předvedená hra. Nicméně i přesto je potřeba děvčatům poděkovat, že v nelehké situaci, v utkání, ve kterém se těžko hledá motivace, dokázaly i přes absenci 4 hráček zabojovat a připsat si povinné vítězství,“ končí hodnocení 15. kola trenéři.

Série patnácti vítězství v řadě je obdivuhodná a díky porážce Velké Bystřice v Hodoníně chybí porubskému celku k jistému druholigovému titulu uhrát pouhý 1 bod v pěti posledních kolech této soutěže.

„Popereme se o body ve všech zbývajících kolech. Určitě nechceme nic zabalit a do každého utkání půjdeme s cílem vyhrát. Držte nám palce. Děkujeme,“ zni jednohlasně z B týmu porubských žen.

Další zápas čeká na ženské Béčko v neděli 7. dubna, kdy nastoupí od 14 hodin v hale Sareza proti v tabulce druhé Velké Bystřici.

 

Foto: FB SK Žeravice

Share this Post

Leave a Comment