Evropský házenkářský festival EUROFEST i letos s účastí Sokola Poruba

Hana Kaczkowská/ 4 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší žačky, RHC Sokol Poruba, Starší žačky/ 0 comments

Rok se s rokem sešel a s přicházejícím létem se blíží i termín XXVII. ročníku Evropského házenkářského festivalu EUROFEST, který se pravidelně koná první červencový týden (2. – 7. července 2019) na slovinském pobřeží Izola – Koper.

Tohoto stále více oblíbeného házenkářského turnaje se každoročně zúčastní kolem 180 týmů z celé Evropy, což představuje přibližně 3 000 hráčů a hráček. Zastoupení několika házenkářských klubů má i Česká republika.

Konkurence na turnaji je obrovská, stejně tak, jako náklady spojené s registrací týmů, ubytováním, stravováním a samotnou cestou do Slovinska. Díky veliké podpoře Moravskoslezského kraje však na EUROFESTU nebudou scházet ani týmy TJ Sokola Poruba a výběr hráček ročníku 2004 pod hlavičkou RHC Sokol Poruba.

„Jsme velice rádi, že s nemalou podporou Moravskoslezského kraje můžeme letos do Koperu vyslat hned čtyři týmy, které budou reprezentovat jak Moravskoslezský kraj, tak Sokol Poruba,“ říká spokojená šéftrenérka RHC a vedoucí výpravy Sokola Poruba Petra Vavříková.

Pod hlavičkou RHC Sokol Poruba se tedy na turnaji představí výběr hráček ročníku 2004, který má zastoupení šesti klubů Moravskoslezského kraje.

Přímo klub TJ Sokol Poruba pak budou zastupovat hráčky ročníků 2004/2005, 2006 a 2007.

„Loňský rok byl pro nás rokem snovým, z Eurofestu jsme přivezli 1. místo v kategorii děvčat 2007, 3. místo v kategorii děvčat ročník 2005 a na krásném 4. místě skončil výběr RHC Sokol Poruba,“ připomíná loňské krásné výsledky trenérka Vavříková, která doufá v to, že se zástupci Moravskoslezského kraje na turnaji neztratí ani v letošním roce.

O cestě na turnaj a stejně tak o jeho průběhu budeme informovat na facebookovém profilu TJ Sokol Poruba, RHC Sokol Poruba a na webových stránkách klubu.

Share this Post

Leave a Comment