I přes druhou prohru v MS lize trenéři starších žaček chválou nešetří

Hana Kaczkowská/ 20 března, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Starší žačky za sebou mají v krátké době již druhý zápas jarní odvetné části Moravskoslezské ligy. V předehraném zápase se včera postavily druhému celku tabulky – HC Nový Jičín.

Sokol Poruba – HC Nový Jičín  20 : 24 ( 10 : 9)

„S Novým Jičínem jsme sice prohráli, ale děvčata zaslouží obrovskou pochvalu,“ říká k zápasu spokojená trenérka Petra Vavříková.

Důvodu ke spokojenosti se nelze divit. Proti silnému soupeři z Nového Jičína totiž porubští trenéři zapojili do sestavy starších žaček už i 6 hráček z mladší kategorie.

„Mladé holky se ve hře vůbec neztratily a přes počáteční nervozitu dokázaly, že bojovnost jim neschází a můžeme s nimi počítat, jsou pro náš klub velkým příslibem do budoucna,“ přidává se v k pozitivnímu hodnocení zápasu i trenér Aleš Trojka a není divu, ač měl tým v tomto složení premiéru dokázal silným soupeřkám pořádně zatopit. Dlouhou dobu totiž v zápase držel vyrovnaný či těsný stav, což dokazuje i poločasový výsledek 10:9.

Na začátku druhého poločasu se však ukázala zkušenost a sehranost soupeřek, které porubankám odskočily. Na to už mladý tým nedokázal reagovat a ztrátu nedohnal.  „Ač neradi, ale tentokrát chválíme i jednotlivce, za dnešek zaslouží velkou pochvalu Klára Ulmanová, Maruška Kusinová a Adéla Dobrozemská. Ze sestavy tři herně nejzkušenější hráčky držely svůj tým a pomáhaly novým a mladým hráčkám v útoku i v obraně. Díky holky,“ končí hodnocení druhého zápasu jara trenérské duo Vavříková – Trojka.

Tým starších žaček teď v Moravskoslezské lize čeká delší pauza, kterou však využijí na přípravu dalších zápasů, chtějí totiž i nadále udržet prvenství tabulky starších žaček.

Share this Post

Leave a Comment