Seminář RHC pro trenéry

Petra Vavříková/ 20 března, 2019/ Aktuality, RHC Sokol Poruba/ 0 comments

Za účasti asi třiceti trenérů jak okolních klubů, tak i např.kolegů ze Slovenska se uskutečnil ve středu 20.3. určitě poučný seminář.
Za téměř čtyři hodiny se účastníci dověděli v prvním bloku jak ve 21.století poskytnout první pomoc nejen při sportu a hlavně jak funguje aplikace Záchranka.

Ve druhém bloku se seznámili se sportovní aplikací a portálem Sportnect, který může trenérům usnadnit jejich práci především v komunikaci se svěřenci, plánování TJ, utkání či docházce.

V poslední a nejdelší části semináře se fyzioterapeut Zdeněk Guřan věnoval Screeningu pohybových funkcí horní části těla a to jak teoreticky, tak prakticky, včetně ukázek chybných i správných pohybů, držení těla, vše v návaznosti na házenou. Na dvou děvčatech pak ukázal mnoho jednoduchých cvičení.
Dle reakcí účastníků se seminář povedl 🙂 Doufáme, že si trenéři odnesli mnoho poznatků a informací ke své nelehké práci.

 

Jak jsme již avizovali, bude následovat další seminář o screeningu se Zdeňkem Guřanem na dolní část těla. O konání a další náplni budeme včas informovat.

Děkujeme oběma děvčatům za ukázky a všem třem přednášejícím za jejich přínosné přednášky 👏👍😊

Share this Post

Leave a Comment