Starší žačky začaly odvetnou část MS ligy úspěšně

Hana Kaczkowská/ 18 března, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Starší žačky zahájily jarní část sezóny Moravskoslezské ligy s týmem, který je jako jediný porazil v podzimní části sezony, tím byl Sokol Karviná.

Karviná však bohužel přijela do Ostravy ve značně okleštěné sestavě, kdy se mladým Porubankám postavila pouze v počtu devíti hráček. Střeleckou zodpovědnost soupeřek na sebe nejvíce brala s 11 proměněnými střelami Klára Mrózková. Za porubský tým ji zdatně sekundovala Karolína Rajová, která Karviňankám nasázela 10 branek.

Sokol Poruba – TJ Sokol Karviná  30 : 21 (15 : 10)

Porubská děvčata začátek utkání pojala trochu vlažně, což vedlo až k tomu, že do jedenácté minuty zápas prohrávala. Po zásahu trenérského dua Trojka – Vavříková, kdy děvčatům bylo vysvětleno, že ony jsou favoritkami zápasu, přišel zvrat. Porubské házenkářky převzaly otěže a dovedly utkání k vcelku jasné výhře.

„Herně jsme v tomto zápase vytížili všechna naše děvčata. Hned v úterý nás čeká předehrávka s Novým Jičínem, kde zapojíme už i některé mladší žačky. Utkání to bude těžké, držet holkám palce,“ shodují se nad nadcházejícím programem týmu starších žaček trenéři Petra Vavříková a Aleš Trojka.

 

Share this Post

Leave a Comment