Žákovská liga přinesla starším žačkám další 4 body

Hana Kaczkowská/ 11 února, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Z důvodů jarních prázdnin a velké marodky odjíždělo z jinak dvacetičlenného kádru v pátek odpoledne pouze jedenáct starších žaček Sokola Poruba ke 3. kolu Žákovské ligy do Velkého Meziříčí.

„Před odjezdem jsme měli oprávněné obavy z toho, jak děvčata zvládnou náročný program turnaje. Do týmu jsme museli povolat i tři úplné nováčky, ale to dobrou náladu nikomu  nepokazilo,“ říká v úvodu hodnocení turnaje Žákovské ligy trenérka Petra Vavříková.

V sobotu na porubské starší žačky postupně čekaly tabulkově slabší soupeřky z Astry Praha, Sokola Velké Meziříčí a silnější týmy Slavoje Žirovnice a Jindřichova Hradce.

„První dvě utkání byla jako přes kopírák. Špatné první poločasy, kdy nás trápila nepřesnost ve střelbě a nekoncentrovanost v obraně. Ve druhých poločasech se pak děvčata uklidnila, začala plnit pokyny.  Výsledkem toho byly dvě výhry. V zápasu s Astrou holky dokonce zabraly tak, že otočily utkání hned na začátku druhého poločasu, a tak mohli dostat více prostoru i nováčci,“ chválí snahu po výhrách trenérka.

Sokol Poruba – Sokol Velké Meziříčí 15:12 (4:8)

Sokol Poruba – Astra Praha 22:14 (8:10)

Po dvouzápasové pauze na tým kolem trenérů Petry Vavříkové a Aleše Trojky už čekali silnější soupeři.

„Hned od prvních minut zápasu byla vidět na děvčatech velká únava, ta ale naštěstí postihla i soupeřky ze Žirovnice. Výsledkem toho bylo krásné vyrovnané utkání s dramatickým koncem, který bohužel lépe vyšel našemu soupeři. Pozitivem však bylo zjištění hráček, že když zatnou zuby, jde všechno. 🙂 Poločas totiž bojovností dotáhly na jednobrankový rozdíl 8:9. Začátek druhého poločasu však opět vyšel lépe soupeřkám, ale naše bojovnice se nevzdaly, poslechly nás a mohutným finišem dotáhly utkání v 18. minutě 2. poločasu na remízu. Ta by asi slušela celému utkání nejvíc, ale soupeř dostal šanci 5 sekund před koncem utkání k volnému hodu, který hráčka Brabcová proměnila přímo do „šibenice“. Poslední utkání jsme odehráli s Jindřichovým Hradcem, který na turnaji disponoval nejširším a nejvyrovnanějším kádrem, a to se projevilo především ve druhém poločase. Ten první jsme se snažili hrát vyrovnanou partii, ale ve druhém už našim děvčatům došly síly a jindřichohradecké hráčky si došly pro zasloužené vítězství,“ popisuje druhou polovinu turnaje trenérka.

Sokol Poruba – Slavoj Žirovnice 19:20 (8:9)

Sokol Poruba – Jindřichův Hradec 16:22 (9:11)

Ze 3. kola se tak mladé Porubanky vracejí s dalšími 4 body do hodnocení celorepublikové soutěže Žákovské ligy. „Všem holkám děkujeme za statečnost, bojovnost a předvedené výkony a věrným fanouškům z řad rodičů za neutuchající fandění. Víme, kde ještě máme rezervy a musíme na nich všichni pracovat,“ končí s hodnocením trenérka Petra Vavříková.

Další turnaj odehrají starší žákyně 9. března 2019, kdy na ně čeká domácí Jiskra Třeboň, Cheb, Litovel a Sokol Kobylisy.

Share this Post

Leave a Comment