Kvalifikace do Házenkářského desetiboje dopadla na výbornou

Hana Kaczkowská/ 15 ledna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

V neděli 13. ledna 2019 proběhla v ostravské hale Sareza krajská kvalifikace Moravskoslezského kraje v Házenkářském desetiboji za účasti družstev z 1.SC Bohumín, Sokol Karviná a domácího TJ Sokol Poruba.

Soutěžilo se v těchto disciplínách: osobní obrana, shot out, klasická házená, pětiskok, hod na dálku, hod na přesnost, běh 2 x 15 m, překážková dráha, aktivita a fair play.

V devíti disciplínách zvítězily mladé Porubanky, v některých disciplínách dokonce rozdílem třídy. Pouze v poslední nebodované disciplíně, fair play, byla úspěšnější děvčata z Karviné. Ty pak obsadily ve zbývajících devíti disciplínách druhá místa. Třetí soutěžní příčky a tím i „černý Petr“ připadl děvčatům z Bohumína.

„Ke všem disciplínám naše děvčata přistoupila velmi zodpovědně a mnohé z nich si vytvořila svá nová maxima. Nejdramatičtějším momentem celého soutěžního dne byla klasická házená s družstvem Karviné, kterou porubská děvčata vyhrála o jediný gól. Přesto, že v té době již bylo jak o postupujících, tak o celkovém vítězi rozhodnuto, děvčata opět prokázala bojovnou morálku, chuť a vůli po vítězství, kterého zaslouženě dosáhla.“ hodnotí vítěznou kvalifikaci trenérka Alena Humlová.

Do regionální kvalifikace na Mistrovství České republiky s družstvy z Olomouckého kraje postupují týmy Sokola Poruby a Sokola Karviné.

Share this Post

Leave a Comment