2. kolo Žákovské ligy přineslo Porubě další 4 body

Hana Kaczkowská/ 15 ledna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Čtyři body do celostátního hodnocení Žákovské ligy získaly ve 2. kole starší žákyně Sokola Poruba.

Turnaje této celorepublikové soutěže se odehrály v pražských Vršovicích, Ivančicích, Plzni, Mostě a také v Sokole Poruba, kde v hale SŠTaD přivítaly starší žačky vedené trenérskou dvojicí Petra Vavříková a Aleš Trojka soupeře ze Zlína, Strakonic, Holešova a Mělníku.

Porubská děvčata chtěla urvat co možná nejvíce bodů, a to i s favority ze Zlína a Strakonic. Se Zlínem držela děvčata krok pouze v 1.poločase, se Strakonicemi odehrála moc pěkné vyrovnané utkání, ale body si Strakonice vzít nenechaly. Nejhezčí utkání pak bylo k vidění právě mezi dvěma favority Zlínem a Strakonicemi, kdy po velmi vyrovnaném utkání braly body až v těsném závěru Strakonice.

„Tyhle těžké zápasy nás neskutečně posilují,“ hodnotí zápas se Zlínem a Strakonicemi trenérka Petra Vavříková a dodává,“Na Strakonice jsme měli, první poločas dokonce i na Zlín, ale jak na chvilku polevíme v koncentraci, hned nás i sebemenší chyba rozhodí a následné vypjaté okamžiky nejsme schopni zvládat. Náš dobrý házenkářský výkon sráží ten mentální, na tom ještě musíme pracovat.“

  • Sokol Poruba – HC Zlín 15 : 25 (9:11)
  • Sokol Poruba – Házená Mělník 31 : 10 (15 : 5)
  • Strakonice – Sokol Poruba 21 : 17 (8 : 9)
  • TJ Holešov – Sokol Poruba 14 : 20 (8 : 10)

V příštím kole, které je na programu 9. února 2019 zajíždějí mladé Sokolky na Vysočinu, a to do Velkého Meziříčí, kde je čeká měření sil a házenkářského umu s domácím Velkým Meziříčím, Astrou Praha, Jindřichovým Hradcem a Žirovnicí.

Share this Post

Leave a Comment