Sympatickým výkonem se s rokem 2018 rozloučily mladší dorostenky „B“

Hana Kaczkowská/ 22 prosince, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Dohrávkou zápasu Bohunice vs. Poruba B se dnes definitivně uzavřel podzim sezony 2018/20192 v 2. lize mladších dorostenek skupiny východ. Mladé Sokolky body do Poruby sice nepřivezly, ale pochvala za nasazení jim bezesporu patří.

Tatran Bohunice – Sokol Poruba B  30 : 24 (18 : 12)

K dohrávce 10. kola vyrazily dnes ráno mladé Porubanky do Bohunic, kde ještě před startem zápasu stačily nasát vánoční atmosféru. 😊

Děvčata jela do Bohunic s jasným cílem, a to sehrát s papírovým favoritem, který se pohybuje na opačné straně tabulky, co možná nejvyrovnanější utkání, což se jim díky nasazení a bojovnému výkonu především v druhém poločase také povedlo.

Začátek zápasu tomu ale neodpovídal, protože Porubanky ve 13. minutě prohrávaly sedmibrankovým rozdílem 9:2. Lavička tedy musela zasáhnout a vzít time, ve kterém se hráčky uklidnily a pochopily, že přehnaný respekt je zbytečný. Po opětovném rozehrání se na straně Poruby zvýšil důraz především v útočné fázi a obrana začala být konečně zdravě agresivní. Na dorosteneckou reprezentantku v dresu Bohunic Michaelu Smějovou to ale neplatilo. Sokolkám se jí ani po zlepšení obranné činnosti ubránit nepodařilo, protože do sítě Poruby nasázela celkově 18 branek.

Po poločasové přestávce a menší domluvě byl druhý poločas zápasu vyrovnaný. Porubankám se dařil přechod do rychlého útoku a v jednu chvíli dokonce stáhly skóre na dvougólový rozdíl. Víc jim ale zkušenější soupeř nedovolil.

Vánoce a zimní přestávka teď dodá všem hráčkám sílu, kterou budou v druhé polovině ligové sezony hodně potřebovat. Na palubovkách se pak v jarní části mladé Sokolky představí 2. března 2019 od 10:00 hodin, kdy je čeká venkovní zápas s 1.SC Bohumín.

Share this Post

Leave a Comment