Krásným obratem zápasu ukončily mladší dorostenky podzim sezony

Hana Kaczkowská/ 11 prosince, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Poslední podzimní zápas 1. ligy mladších dorostenek zvládly mladé Porubanky na výbornou, když na domácí palubovce ukázaly favorizovanému Zlínu neskutečný obrat zápasu a hravě si v druhém poločase pohlídaly připsání dalších dvou důležitých bodů. Střelecky dominovala Anežka Farářová, která soupeřkám nasázela 13 branek. Svěřenkyně Michaely Bártové tak přezimují na pátém místě prvoligové tabulky.

Sokol Poruba – HC Zlín  30 : 26  (10 :17)

„Velké zklamání a nervozita ovládla přestávku po prvním poločasu, který svým výsledkem (10:17) ukazoval, kdo je papírovým favoritem zápasu,“ začíná s hodnocením utkání proti Zlínu trenérka Michaela Bártová a pokračuje, „Hořely jsme v obraně, kdy jsme si nevěděly rady s individuálními průniky zlínských děvčat. Na našich holkách bylo vidět, že zápas vzdávají. Měla jsem 10 minut na to, abych holky namotivovala na dalších 30 minut hry. Změnily jsme obranný systém a díky tomu začaly Zlíňanky ztrácet míče. Naše obrana naopak fungovala a my jsme mohly zakládat rychlé útoky a pomalu tak sedmibrankové manko mazat.Tímto naším tlakem se naopak pod tlak dostávaly soupeřky a 30 minut koncentrované obranné práce, bojovnost, přehled a důrazné zakončování útočných kombinací nám zajistilo obrat zápasu s konečným výsledek 30 : 26. Musím poděkovat všem hráčkám za předvedeny výkon, fanouškům a rodičům na tribuně za bezvadnou burcující atmosféru, která nás hnala dopředu.“

Zimní přestávka začíná, proto za celý tým přejeme všem našim fanouškům krásné a klidné Vánoce a do roku 2019 hodně zdraví, pohody a super zážitků s námi a házenou.

První jarní zápas odehrajeme na domácí půdě, kdy 24. února od 12: 00 hodin hostíme třetí Kunovice.

Share this Post

Leave a Comment