Starší žačky přezimují na prvním místě Moravskoslezské ligy

Hana Kaczkowská/ 10 listopadu, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Do tabulkově posledního Hlučína odjela dnes pouze část týmu starších žaček, aby pod vedením trenérky Petry Vavříkové odehrály poslední podzimní zápas Moravskoslezské ligy. „Do Hlučína jsme vzali spíše mladší a začínající hráčky. Druhá část týmu starších žaček totiž odehraje zítřejší utkání druhé ligy mladších dorostenek s Újezdem u Brna,“ říká k nominaci k zápasu trenérka a pokračuje v popisu vítězného zápasu.

Hlučín – Sokol Poruba 10 : 12 ( 6 : 4 )

„K rozdělení týmu a šanci dát větší prostor mladším děvčatům jsme se rozhodli hlavně proto, abychom hráčky zbytečně nepřetěžovali. Samozřejmě jsme odjížděli s cílem vyhrát, ostatně tak, jako tomu je pokaždé, ale tím hlavním úkolem bylo dát děvčatům hodně hracích minut. Děvčata naši důvěru nezklamaly, dokonce musíme říct, že si zaslouží pochvalu především za obranu, kdy se jim podařilo ubránit věkově mladší žačku, přesto ale nejlepší střelkyni Hlučína Adélu Kozubkovou. Problémy nám naopak dělala druhá vysoká spojka Jana Pudichová, která do naší branky vsítila 8 z celkových 10-ti branek. Vzadu nás podržela naše Anička „Kuba“ Wiaczková, a tak jsme mohli všechna děvčata prostřídat i na postech, kde běžně nehrávají,“ končí hodnocení poslední výhry podzimní části Moravskoslezské ligy spokojená trenérka.

Tímto zápasem starší žákyně ukončily podzimní část Moravskoslezské ligy a přezimují na prvním místě tabulky s pouhou jednou prohrou. Družstvo však nečeká žádný velký odpočinek. Dva víkendy sice budou volné, ale pak děvčata čeká dohrát podzimní část 2. ligy mladších dorostenek a hned první víkend v prosinci začíná Žákovská liga, kam se automaticky nominovaly, a aby toho nebylo málo startuje i první turnaj Česko-Slovensko-polské ligy v Polském Zabrze.

 

 

 

Share this Post

Leave a Comment