Na nedělní venkovní zápas zve Jana Špaková

Hana Kaczkowská/ 3 října, 2018/ Aktuality, Aktuality, Ženy B/ 0 comments

Naše ženy zůstávají ve 2.lize východ neporaženy. Zvítězily v předehrávce 9. kola a nyní je čeká další zápas. Na programu je 3. kolo a naše házenkářky zajíždí na půdu Karviné, kde se v neděli 7. října od 18:30 poperou o další dva body do tabulky. Čas na shrnutí minulého zápasu si pro nás našla střední spojka – Jana Špaková, která nás zve i na zápas budoucí.

Pojďme si Janu představit:

  • 23 let, pochází z Michalovců
  • hraje na střední spojce
  • v letech 2004 – 2014 byla hráčkou Iuventa Michalovce
  • reprezentace: předkadetky, kadetky, juniorky
  • v roce 2011 se účastnila Mistrovství Evropy v ČR
  • kvůli zranění kolene (2 operace) nehrála cca 4 roky
  • od roku 2017 hraje za náš tým Sokol Poruba B
  • studuje 1. ročník Mgr. studia na Slezské univerzitě v Opavě, obor Veřejná správa a sociální politika (titul Bc. v oboru Veřejná politika a veřejná správa vystudovala v Košicích)

 

V neděli jste předehrávaly zápas 9. kola. Byl to přímý souboj o první příčku. Navíc s Hodonínem B, s loňským vítězem 2. ligy. Motivace tak byla asi dosti velká, že?

Nebylo to lehké utkání, protože Hodonín je houževnatý mančaft a pro dva body se umí „poprat“. Cíl na zápas byl jasný – zvítězit! Odehrály jsme výborný kolektivní výkon a získaly jsme další body. To je pro nás impuls a já doufám, že to takhle půjde i nadále.

Vyhrály jste poměrně velkým rodzílem (6 branek). V jakém okamžiku se začal zápas lámat ve váš prospěch? Podaly jste skvělý kolektivní výkon, ale přesto – je někdo, koho bys ty osobně „vypíchla“?

Vítězství se nerodilo úplně jedoduše. Jelikož tento tým známe z minulé sezóny, tak jsme věděli, co přibližně hrají a tak jsme se na ně mohli připravit na trénincích. Od začátku zápasu jsme nastoupily koncentrovaně a soustředily se na pokyny, které nám dal trenér. Ze začátku zápasu to bylo vyrovnané, ale na konci 1. poločasu se to začalo lámat v náš prospěch. To nás nahecovalo a už jsme to nepustily. Myslím, že každá hráčka na hřišti podala skvělý výkon. Proto si nedovolím nikoho vypíchnout.

Teď vás čeká venkovní utkání s Karvinou. Vy máte 100% bilanci výher, kdežto Karviná ve dvou odehraných zápasech ještě nezvítězila. Do zápasu tak půjdete jako favoritky. Jak se na Karvinou připravujete a co od ní očekáváte?

V první řadě nic nepodceňujeme! A určitě do zápasu vstoupíme s jasným cílem. Na zápas se připravujeme přátelským zápasem (kde jsme si zkoušely herní kombinace) a tréninkama.

Zkus prosím tipnout výsledek zápasu. 🙂

Netroufám si tipnout výsledek, ale doufám, že body dovezeme my a podáme znovu kvalitní výkon.

Prozatím jsi druhou nejlepší střelkyní svého týmu (14 branek/3 zápasy). S jakým osobním cílem jsi vstoupila do této sezóny?

Do sezóny jsem vstoupila s očekáváním, že chci podávat dobré výkony k tomu, abych maximálně pomohla týmu a abychom byly v tabulce co nejvýše. Moje osobní cíle jsem po sérii zranění přehodnotila. Proto jsem ráda, že jsem momentálně zdravá a nic mě nelimituje.

Jsou odehraná teprve dvě kola, ale překvapil tě už výsledek nějakého dosud odehraného utkání?

Zatím mě nepřekvapilo žádné utkání. Celá sezóna je ještě před námi.

Kdo dle tebe vyhraje druhou ligu?

Pevně doufám, že ligu vyhrajeme my, ale nebude to nic jednoduchého, protože o čelo tabulky se bude ucházet Hodonín a i jiné týmy.

 

Program 3. kola 2. ligy žen východ:

  • 6.10. 10:30 SK Žeravice – Házená Velká Bystřice
  • 7.10. 14:30  Lesana Zubří – Hodonín B
  • 7.10. 18:30  Karviná – Poruba B
Share this Post

Leave a Comment