Starší žačky urvaly výhru s Novým Jičínem

Hana Kaczkowská/ 2 října, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Čtvrté kolo Moravskoslezské soutěže starších žaček tentokrát postavilo do cesty mladým Porubankám soupeřky z Nového Jičína, kam pod vedením trenérky Petry Vavříkové vyrazily poslední zářijový den, aby se pokusily potvrdit první místo tabulky, což se jim nakonec těsným rozdílem jedné branky také podařilo.

TJ Nový Jičín – Sokol Poruba  15 : 16 (5 : 10)

V okleštěné sestavě, kdy pět hráček základní sestavy nastoupilo za mladší dorostenky B v souběžně hraném ligovém zápase s Hodonínem, odjely starší žákyně k mistrovskému zápasu čtvrtého kola do Nového Jičína. Soupeřky se se šesti body pohybují na třetím místě průběžné tabulky, a nejen proto se dal očekávat vyrovnaný souboj.

„Byly to nervy. Dobře rozehraný zápas, kdy jsme šly do druhého poločasu s pětibrankovým náskokem vystřídala panika a nervy drásající druhá půle. V útoku jsme se doslova trápily. Obraně, která nás spolu s brankářkami opravdu podržela dělala největší starosti jičínská Zuzana Hrňová. Naštěstí ale rozhodla naše bojovnost v obraně, a tak jsme jednobrankovou výhru ubránily,“ hodnotila zápas s úsměvem vyčerpaná trenérka Petra Vavříková.

V 5. kole přivítají 7. 10. od 15:00 hodin starší žačky na domácí půdě soupeřky z Paskova.

 

Souhrn výsledků 4. kola Moravskoslezské ligy starších žaček: 

  • Karviná – SC Bohumín  21 : 19
  • Paskov – Lesana Zubří  10 : 21
  • TJ Nový Jičín – Sokol Poruba  15 : 16

2.10. 16:30  Hlučín – Ostrava-Zábřeh

 

Share this Post

Leave a Comment