MINIŽACTVO MÁ ZA SEBOU VYDAŘENOU SEZÓNU

Petra Vavříková/ 6 června, 2024/ Aktuality/ 0 comments

Naše nejmladší kategorie se letos skládala převážně z děvčat ročníků 2013 a mladších a to až například r.2017 a 2018. Trenérkám Kristýně Tiché a Evě Dorazilové se letos podařilo tým rozšířit na historicky nejvyšší počet dětí a to 40. Nedávno jsme zde psali o účasti na turnaji Prague handball cup, ale nyní jsme poprosili trenérku Kristýnu Tichou o shrnutí celé sezóny a nedávného turnaje v Kunovicích. Příští týden je čeká ještě jeden turnaj a to již tradiční Polanka cup. Budeme jim opět držet palce.

Shrnutí MS ligy

Naše minižactvo odehrálo celkem 3 soutěže. Soutěž přípravky, určenou pro nejmenší děti, soutěž minižactva 4+1 a 5+1. Radost máme především z toho, že se nám v průběhu roku podařilo zapojit spoustu nových dětí. V soutěži 5+1 určenou především pro děvčata, která přecházejí od nové sezóny do mladších žaček, jsme postupně zapojili i děvčata mladší, která tak nabírala zkušenosti s velkou házenou. V konkurenci převážně chlapeckých týmů se naše holky neztratily a celou sezónu podávaly skvělé výkony. V soutěži holky odehrály 22 utkání a prohrály pouze 6x, a to s týmy na čele tabulky. Vzhledem k tomu, že je soutěž nalosována tak, že každý tým odehraje jiný počet zápasů a ne vždy se potkáme se všemi soupeři, není pro nás umístění v tabulce tolik zásadní. Avšak pochvalu si holky zajisté zaslouží. Mimo soutěž holky odehrály i spoustu turnajů mimo náš kraj a právě zkušenosti z těchto turnajů zúročovaly v ligových utkání.

Kunovice – ITS cup

Jedním z posledních turnajů kde naše minižačky vyrazily, byl vyhlášený turnaj ITS cup v Kunovicích. Turnaj byl organizován pro tuto kategorii v miniházené 4+1 a odcestovala do Kunovic 2 naše družstva a jak jinak, než opět s copánkama.

Družstvo „A“, tvořeno převážně nejstaršími děvčaty ve skupině a v zápasech playoff neztratilo ani bod. Postoupilo tak do finálového utkání, kde stejně jako loni narazily na tým z Velké nad Veličkou. Bohužel ani letos jsme na soupeře nestačily a holky si tak opět odvezly stříbrné medaile. Po slzičkách smutku se nálada proměnila v bujaré oslavy a holky si tak užívaly jedny z posledních krásných momentů v této kategorii. Nejužitečnější hráčkou týmu byla zvolená Paťa Pamulová.

Družstvo „B“ tvořeno z mladších holek, čekal první turnaj, kdy na hřišti neměly starší „opory“ týmu. Holky makaly, seč jim síly stačily a zápas od zápasu šlo na holkách vidět, že si začínají čím dál víc věřit a postupně z nich opadával strach a nejistota. Jako obrovské pozitivum vnímáme to, že i přes výškové a váhové převahy soupeřů, naše holky každý souboj ustály a stávaly se silnějšími. Holky odehrály krásný a bojovný turnaj, byť skončily na 11. místě z celkového počtu 14. účastníků. Předčily ale naše očekávání a máme z nich opravdu velkou radost. Nejužitečnější hráčkou se stala Valča Neuwirthová.

Pohlazením na duši byla stmelenost našich holek, kdy se každý zápas hlasitě navzájem podporovaly a všude fungovaly jako jeden tým. Bohužel se nám na turnaji zranila Ellenka, které celý tým přeje, ať je brzy fit a zase s námi brzo běhá po hřišti.

Share this Post

Leave a Comment