STARŠÍ ŽAČKY SE OPĚT PŘEDSTAVÍ V ŽÁKOVSKÉ LIZE

Petra Vavříková/ 22 listopadu, 2023/ Aktuality/ 0 comments

Žákovská liga je už léta prestižní soutěž kategorie staršího žactva a pokud se nemýlíme, Sokol Poruba byl vždy mezi 25 týmy z celé ČR, které se této soutěže každý rok účastnily. Systémem šesti kol po pěti turnajích, kdy se postupně utká každý s každým jednou měsíčně od prosince do května. Vítěz soutěže se pak stává Mistrem ČR. Do soutěže se probojují vítězové podzimních částí krajských soutěží plus další týmy, které vzejdou z kvalifikačních turnajů. Poruba vždy postupovala přímo, letos poprvé vinou pouze horšího skóre musela do kvalifikace. Ta se odehrála v minulém víkendu v Karviné a porubské starší žačky postoupily, když porazily Sokol Karviná, Tatran Bohunice a o jednu branku prohrály se Zlínem B.

Nyní už se chystá vcelku propracovaný systém turnajů a brzy bude tým vedený mladými trenérkami Klárou Jandačovou a Marií Šmidákovou vědět, kdy a kam pojedou bojovat s těmi nejlepšími týmy České republiky o co nejlepší umístění. První turnaj, na který zamíří, se uskuteční v Ivančicích už 3.12.2023. Na jihu Moravy se utkají krom domácích HK Ivančice ještě s týmy DHK Zora Olomouc, HC Zlín A a SK Žeravice.

Veškeré výsledky a průběžná pořadí můžete sledovat na stránkách svazu ZDE. Na našich sítích (FB, IG) budeme pak o jednotlivých turnajích informovat. Držte našim mladým nadějím palce.

Share this Post

Leave a Comment