SOUTĚŽE JSOU V PLNÉM PROUDU, PŘESTO MINIŽAČKY VYRAZILY NA TURNAJ DO PRAHY

Petra Vavříková/ 25 října, 2023/ Aktuality/ 0 comments

Soutěže našich mládežnických družstev jsou v plném proudu, víkend co víkend bojují o body na palubovkách. Žačky na moravskoslezských a dorostenky na republikových. Někomu se daří lépe, někomu hůře, ale sezóna je dlouhá a uvidíme, jak vše dopadne. Průběžné výsledky najdete na našich sociálních sítích – Facebooku a Instagramu.
 
Kromě soutěží si jednotlivé kategorie plánují různé akce a turnaje. O víkendu 13.-15.10.2023 vyrazily naše minižačky na turnaj „velké“ házené 6+1 do Jesenic u Prahy, který pořádaly HC Háje Praha.
 
Trenérka Kristýna Tichá nám shrnula účast našich nejmladších házenkářek:
„Cílem tohoto turnaje bylo herní srovnání s jinými týmy, než se kterými hrajeme v rámci našeho kraje a užít si zápasy s vyloženě dívčími týmy. Zkrátka zjistit, na čem je potřeba nejvíce zapracovat, ale především jsme chtěli také utužit partičku holek, dopřát jim nové zážitky a zkušenosti. Pro většinu holek to byl vůbec první turnaj 6+1.Čekalo je v krásné nové hale u místní základní školy 8 zajímavých a velmi kvalitních utkání. Pět ve skupině a tři v postupové fázi. V základní skupině postupně narazily na Kynžvart, dále na domácí Háje Praha, Jindřichův Hradec, Slavii Praha a Plzeň. V základní skupině se holkám podařilo porazit první tři zmiňované týmy, na Slavii a Plzeň jsme neměli. V postupové fázi, kde jsme bojovali o umístění  na 1.-6. místě jsme narazili na Písek, Milevsko a slovenský Rohožník. Tato utkání na turnaji holky sice prohrály, avšak nemyslíme si, že za soupeřkami až tak zaostávaly. Na turnaji jsme tak skončili na 6.místě a vyhlašovala se vždy nejlepší hráčka každého týmu a tou byla vyhlášena Isabela Holá.“
Share this Post

Leave a Comment