NOVÁ SEZÓNA JE ZA DVĚŘMI

Petra Vavříková/ 28 srpna, 2023/ Aktuality/ 0 comments

Další sezóna našich mladých házenkářek je za dveřmi a všechny týmy od minižaček až po starší dorostenky ladí formu. Jak a kde probíhala příprava?

Minižačky začaly až ve druhé půli srpna a rovnou soustředěním v areálu naší sokolovny. Pod vedením svých trenérek Kristýny Tiché a Evy Dorazilové si společných pět dní užily na maximum. Trénovaly kde se dalo, v hale, venku, běhaly v nedalekém areálu lesoparku Myslivna, zahrály si diskgolf a v horkých dnech využily také bazének u naší sauny. Nechyběl také výlet do Kopřivnice, kam jely fandit místním extraligovým házenkářům proti hvězdnému maďarskému týmu z Ferencvárose. Nakonec nejen fandily, ale šly na slavnostní nástup s týmem Kopřivnice. Do konce prázdnin budou minižačky trénovat opět v areálu sokolovny.

Mladší žačky začaly trénovat pod vedením svých trenérek Petry Vavříkové, Daniely Kortusové a Karolíny Brožové 8.8. také v areálu naši sokolovny a po dvou týdnech tréninků odjely na soustředění do Zubří, kde kromě utužování nové party trénovaly jak na venkovním sportovním areálu u místní základní školy, kde je atletický  ovál, házenkářské hřiště hřiště, beach a workoutové hřiště, tak využily v parných dnech i zuberskou Robe arénu. Sehrály také přátelské utkání s mladšími žačkami Lesany Zubří. Skvělé sportovní zázemí města Zubří využily na maximum, nechyběly ani návštěvy koupaliště a ve středu večer si užily i kulturní zážitek v podobě Valašského letňáku a pohádky Největší dar. Závěr letní přípravy zakončí také na porubské sokolovně a už se těší na první soutěžní utkání.

Starší žačky pod vedením nových trenérek Kláry Jandačové a Marie Šmidákové se poprvé sešly 7.8. a k prvním tréninkům využívaly střídavě atletický ovál u ZŠ Porubské, sokolovnu nebo lesopark Myslivna. Na soustředění odjely společně s dorostenkami do Zubří 13.8. a stejně jako později mladší žačky využívaly bohaté sportovní zázemí Zubří – ovál, hřiště, halu a regenerovaly na koupališti. Ani horké počasí je neodradilo od výšlapu na Radhošť. V dalším víkendu odjela část týmu na vyhlášený turnaj Holiday cup do Zlína. Vzhledem k okleštěné sestavě a drobným zraněním, které se hráčkám nevyhnuly, neodehrály turnaj podle představ a skončily na posledním místě své kategorie. naštěstí je to jen příprava a trenérky věří, že do soutěže pořádně vlétnou.

Mladší a starší dorostenky zahájily společnou přípravu pod obměněným trenérským vedením ve složení Alena Humlová, Radek Jurča a Radan Ustrnul 7.8. a využívali různá sportoviště – atletické ovály, lesopark, posilovnu a halu Sareza. Stejně jako starší žačky je od 13.8. čekalo soustředění v Zubří a jak už jsme psali, čekal je bohatý program okořeněný také teambuildingovými akcemi. Na soustředění pak navazoval již tradiční turnaj v Otrokovicích v kategorii starších a mladších dorostenek. V silné konkurenci se mladší umístily na 5.místě a starší vybojovaly skvělé 3.místo. Gratulujeme. V dalším období sehrály dorostenky ještě přípravné utkání se staršími žáky Polanky. První ligové utkání čeká oba týmy v Mostě 10.9. a první domácí utkání sehrají pak o týden později 17.9. v hale Sareza. Starší vyzvou Kunovice a mladší pak Velkou nad Veličkou.

Všem týmům držíme do nové sezóny palce a přejeme mnoho úspěchů bez zranění. Kdy a kde naše týmy hrají, najdete vždy na našich sociálních sítích – FB A IG.

Share this Post

Leave a Comment