MLADŠÍ ŽAČKY POSTUPUJÍ DO KRAJSKÉ KVALIFIKACE HÁZENKÁŘSKÉHO DESETIBOJE

Petra Vavříková/ 12 prosince, 2021/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

Dlouholetý skvělý projekt mladšího žactva HÁZENKÁŘSKÝ DESETIBOJ byl na programu v sobotu 11.12.2021 a mladší žačky MS kraje se tak sešly v krásné sportovní hale u ZŠ Masarykova v Třinci. Pět přihlášených družstev – 1.SC Bohumín 98, Sokol Hrabůvka, Sokol Karviná, Sokol Klimkovice a Sokol Poruba se utkalo v pěti technických disciplínách, třech herních a dvou doplňkových a od začátku bylo jasné, že půjde o tuhý boj mezi týmy. O organizaci oblastní kvalifikace se postaral oddíl TJ TŽ Třinec v čele s předsedou oddílu Honzou Zamarskim. K ruce mu pak byli šéfka Komise mládeže MS kraje a naše trenérka dorostenek Alena Humlová a už zkušený zapisovatel výsledků, porubský Radek Jurča. Všem patří velké díky.

Desetiboj začal určením Jokerů – tzn., že každý tým si mohl vsadit na disciplínu, ve které si věří, že získá nejvíce bodů. Poté už se šlo na hřiště zápolit. První disciplínou byl RYCHLÝ BĚH (2x15m.), následoval hned HOD DO DÁLKY a pak už se hrál turnaj každý s každým v herních disciplínách OSOBNÍ OBRANA, SHOT OUTY A HRA. Během turnaje si každé družstvo splnilo další technickou disciplínu SKOK DO DÁLKY. Po turnaji pak následovaly poslední dvě disciplíny a to HOD NA PŘESNOST a PŘEKÁŽKOVÁ DRÁHA. Doplňkové disciplíny AKTIVITA a FAIR PLAY pak vyšly z jednotlivých utkání.

Už během akce se všechny výsledky zadávaly do speciální tabulky, která vše již přepočítávala na body. Hned po turnaji tak bylo jasné, jak vše dopadlo a které dva týmy postupují do krajské kvalifikace se Zlínským krajem, ze které vzejde postupující tým do celostátního finále. A tím se stala družstva našich mladších žaček s týmem Bohumína. Oběma týmům gratulujeme :-).

O hodnocení výsledků našeho družstva jsme požádali jednu z trenérek Petru Vavříkovou:

„Jsme moc rádi za tento výsledek a postup a všechny holky zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a týmovou spolupráci po celou dobu akce. Navíc v této době, kdy nevíte do posledního dne, v jaké sestavě na akci pojedete. Naštěstí se nám podařilo od začátku sezóny rozšířit docela úzký kádr, doplnit o šikovné minižačky a absence několika hráček tak nepoznamenaly výsledek týmu. Postup byl náš cíl, chceme se poměřit s týmy ze Zlínského kraje a zabojovat o postup do republikového finále. Určitě bych touto cestou také chtěla moc poděkovat svým kolegyním trenérkám Kláře Trepáčové, Danči Kortusové a Karolíně Brožové za dosavadní spolupráci, vytvořily jsme bezva trenérský tým a skvěle se doplňujeme, vzhledem k našim pracovním a studijním povinnostem. Našim hlavním cílem je udělat z děvčat tým, který bude házená hlavně bavit a k tomu je chceme všestranně rozvíjet.“

Porubská a bohumínská děvčata teď bude tedy čekat s dvěma družstvy ze Zlínského kraje souboj o jedno postupové místo do červnového republikového finále. Držte našim mladým nadějím palce v dalších bojích v soutěži.

Share this Post

Leave a Comment