ŽÁKOVSKÁ LIGA STARŠÍCH ŽAČEK

Petra Vavříková/ 4 prosince, 2021/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

:Porubské starší žačky se z prvního místa v MS lize dostaly do celostátní turnajové soutěže ve své kategorii Žákovské ligy. V této soutěži se postupně během šesti turnajů utká každý s každým – nejlepší týmy z celé republiky – a vzejde z ní Mistr ČR.

Na první turnaj naše děvčata odjížděla už v pátek večer a to do Ledče nad Sázavou, kde se utkala krom domácího týmu TJ Kovofiniš Ledeč n.S.  ještě s týmy TJ Astra Praha, HC Zlín B a DHC Plzeň. První utkání s domácími mladé Porubanky vyhrály (19:15), druhé utkání se silnou Plzní prohrály (14:19), ve třetím utkání těsně prohrály s Astrou Praha (16:17) a v posledním utkání porazily béčko Zlína (18:14).

O hodnocení prvního turnaje jsme požádali trenéra Radana Ustrnula:

„Máme za sebou první kolo Žákovské ligy, o kterém bohužel nemůžeme říct, že by bylo úspěšné. Do prvního utkání s Ledčí nad Sázavou děvčata nastoupila koncentrovaně a spolu s bojovností, kterou udržela po celou dobu, slavila zasloužené vítězství. Bohužel se nám zranila Lucka Pohorelli a do dalšího průběhu turnaje už nemohla zasáhnout.  V utkání s Plzní jsme drželi krok o 2-3 branky, ale nedokázali jsme pokrýt „trháky“ soupeře. Z nich vsítila Plzeň více než polovinu svých branek! Konečná porážka o pět gólů pramenila ze závěru, kdy děvčata už přece jen trochu rezignovala. V utkání s týmem Astry Praha jsme byli podle průběžných výsledků turnaje jasnými favority. Děvčata však vstoupila do utkání ledabyle a absolutně nerespektovala pokyny, které jsme jim před utkáním udělili. Zvýšenou bojovností se sice poločasovou ztrátu pěti branek podařilo srovnat, ale konec utkání dohrávaný v křeči děvčata nezvládla a prohráli jsme o gól. Tato porážka se podepsala i na průběhu utkání s B týmem Zlína. Namísto pohledné házené to byl spíše boj hráček s vlastní sebedůvěrou. Alespoň z tohoto pohledu je vítězství cenné, protože bylo opravdu vydřené. Nezbývá nám než věřit, že holky pochopily, že Žákovská liga je už „jiný level“ a k dalším turnajům takto i přistoupí.“

Zraněné Lucce Pohorelli přejeme brzké uzdravení a týmu hodně štěstí do dalších kol ŽL. Lednový turnaj by mělo družstvo odehrát v domácím prostředí.

Průběžné výsledky celé soutěže naleznete ZDE

Share this Post

Leave a Comment