SOUTĚŽE MLÁDEŽE V PLNÉM PROUDU

Petra Vavříková/ 21 října, 2021/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší dorostenky, Mladší žačky, Přípravka, Starší dorostenky, Starší žačky/ 0 comments

Téměř dva měsíce už jsou v plném proudu všechny soutěže, od nejmenších – přípravky, až po starší dorostenky. Všechna družstva hrají ve své kategorii nejvyšší soutěže a mezi našimi hráčkami nechybí ani reprezentantky. Jak se každé kategorii daří?

MINIŽACTVO je rozděleno na přípravku a minižactvo, Přípravka, to jsou děti ročníku 2013 a mladší, tam se trenérkám Kristýně Tiché a Evě Dorazilové podařilo poskládat široký kádr nadšených a spokojených dětí, které házená hodně moc baví a hlavním cílem je se sportováním bavit a rozvíjet děti hlavně všestranně. Už mají za sebou dokonce svůj úplně první turnaj v miniházené 4+1. Nadšení dětí, trenérek a rodičů bylo veliké a už se moc těší na další.

Minižactvo (r.2011/2012) hraje dvě soutěže, miniházenou 4+1 a s drobnými úpravami „velkou“ házenou 5+1. Mají za sebou dva turnaje v 4+1 a jeden v 5+1. U těchto ročníků by si trenérky ještě přály, aby dětí, hlavně dívek přibylo.“ V týmu jsou moc šikovné děti, ale kapacitu bychom rádi navýšili“, nechala se slyšet trenérka Kristýna Ticá. A dodává, že většina dětí r.2011 už trénuje s mladšími žačkami.

MLADŠÍ ŽAČKY mají za sebou už tři kola MS ligy, kdy se hraje turnajovým systémem, tzn., že mají odehráno už šest utkání. „Tým je momentálně na druhém místě průběžné tabulky a brousí si zuby na první místo, ale to není náš hlavní cíl“, řekla nám s úsměvem trenérka Petra Vavříková. Trenérský tým má na starost děvčata ročníků 2009 a 2010 a několik šikovných dětí r.2011, které už také nakoukly do utkání mladších žaček. „Našim úkolem je rozvíjet jak dovednosti u děvčat, která už házenou hrají delší dobu, tak zapracovat do týmu nově příchozí dívky. Doplnit bychom potřebovali hlavně ročníky 2010“, dodává trenérka. Družstvo se také na konci září probojovalo do prestižní Česko-Slovensko-Polské ligy a dalším důležitým cílem bude postup v Házenkářském desetiboji, ten je v plánu 11.prosince v Třinci.

STARŠÍ ŽAČKY jak už jsme psali jsou rozděleny na dva týmy a oba hrají MS ligu. A tým má za sebou šest utkání a soutěž vede bez ztráty bodu, B tým zatím pouze dvě utkání a na body zatím čeká. Společně, jako jeden tým suverénně postoupili do Česko-Slovensko-Polské ligy, když porazily Karvinou i Bohumín. Nakročeno také mají jako první tým soutěže do prestižní celostátní soutěže Žákovská liga, která se bude hrát od prosince do května turnajově a utkají se s nejlepšími týmy celé republiky. Další důležitou součástí této kategorie jsou výběrové kempy talentované mládeže, které se konají pod vedením krajského trenéra Rastislava Trtíka. Výběr MS kraje, kde byl v realizačním týmu také trenér starších žaček Radan Ustrnul a v týmu jako hlavní osa většina našich hráček r.2007, se zúčastnil na začátku září v Polance turnaje HANDBALL V4 CUP. „Byla to velkolepá akce, holky se musely popasovat s oblastními výběry Polska, Slovenska a Maďarska a byla to pro ně obrovská házenkářská zkušenost“, vyzdvihuje tuto mezinárodní akci trenér Ustrnul. Více o turnaji si můžete přečíst zde: handballv4cup.com .

DOROSTENKY MLADŠÍ A STARŠÍ hrají nejvyšší republikové soutěže – 1.ligy mladších a starších dorostenek. Týmy trénují společně pod vedením trenérky Aleny Humlové a v rámci RKC mívají také pravidelné tréninky pod vedením šéftrenéra Dušana Poloze. V soutěžích se jim daří následovně. Starší mají na svém kontě zatím pouze jednu výhru a jsou na 10.místě. Nutno ovšem podotknout, že užší kádr doplňují jejich mladší kolegyně a i přesto holky v silné konkurenci bojují statečně v každém utkání o co nejlepší výsledek. Mladším dorostenkám se daří o poznání lépe, kádr byl před sezónou doplněn o talentované hráčky MS kraje. „Ano, spolupracujeme s Karvinou a Bohumínem a naše spolupráce funguje výborně. Vhodně jsme posílili, což se na hřišti ukazuje,” těší Alenu Humlovou. „Holky jsou vážně šikovné. Jsou to lvice. Byly dobré už jako žačky, tento ročník se hodně povedl, ale stále je před námi dlouhá cesta. Může se stát všechno a snad nás nezastaví covid. Je důležité, aby holky hrály co nejvíc,” dodává Humlová pro web www.mskhandball.cz . Ty nejtalentovanější dorostenky už také nakoukly do mládežnických reprezentací a jsou v širších kádrech dorostenek a juniorek. Na poslední dorostenecký sraz odjely tři – Klára Mrózková, Klára Ulmanová a Patricie Wizurová a v přípravných utkáních se neztratily.

Držte našim týmům palce v dalších utkáních a sledujte nás na Facebooku a Instagramu.

Share this Post

Leave a Comment