DOROSTENECKÉ REPREZENTANTKY ZVOU NA PRVNÍ LIGOVÁ UTKÁNÍ PORUBY

Petra Vavříková/ 31 srpna, 2021/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky, Starší dorostenky/ 0 comments

Doslova za dveřmi jsou soutěže porubských mládežnických týmů, které se po téměř roční pauze opět vrací na ligové palubovky. Přípravu mají zdárně za sebou a brzy naskočí proti svým soupeřkám.

My se ale vrátíme o pár týdnů zpět, kdy se dvě naše mladší dorostenky, Patricie Wizurová a Klára Mrózková vrátily z Mistrovství Evropy, které se konalo v Černé Hoře. České reprezentantky po několika prohrách s nejlepšími týmy Evropy na konci turnaje bojovaly o setrvání v elitní A skupině a nakonec se jim to podařilo. Zajistily tak účast jak na příštím Euru pro své mladší kolegyně, tak pro sebe účast na Mistrovství světa, což lze považovat za skvělý úspěch.

Páťa Wizurová bohužel nenastupovala do všech utkání a kryla záda svým dvěma kolegyním v bráně. Klára Mrózková odehrála všechna utkání a jako druhá pivotmanka si připsala svých prvních šest reprezentačních branek.

Obou reprezentantek jsme se zeptali na jejich dojmy z celého turnaje:

Páťa: „Celou akci hodnotím velice kladně, hotel, jídlo, hala, všechno to bylo suprové. Trenéři, vlastně nejen ti, ale celý realizák, všichni byli úžasní a udělali pro nás první poslední, za což bych jim chtěla mockrát poděkovat. Nálada v týmu a tým celkově, no jak bych to řekla “lepší bych si nemohla přát”, s holkama máme skvělý kolektiv, všechny se podporujeme a dáváme si navzájem energii. Co se týče hry tak jsem si moc nezahrála, jelikož holky byly lépe připravené než já, ale i tak jsem nasbírala nové zkušenosti, no a budu na sobě makat a snad je doženu. (úsměv) Cíl zůstat v A skupině a postoupit na MS byl splněn, tudíž za mě vydařená akce, na kterou budu ráda vzpomínat.“

 

Klára: „Myslím, že jsem ukázala na Euru dobrý výkon, snažila jsem a hrála jsem na 100%. Dařilo se mi v obraně a snažila jsem se, i když jsme prohráli o dost gólů. Někdy se ovšem stalo, že jsem nechytla míč v pivotě, který jsem měla mít. Musím říct, že po zápasech byla nálada smutná v týmu, ale pak se to spravilo a všichni jsme věřili, že příští zápas to dokážeme zlomit. Určitě nám pomohlo, že jsme se hrozně moc podporovaly, a taky, že nám trenéři věřili. Co se týče neházenkářského programu, byli jsme se jeden den projít ve městě.(úsměv)“

Teď už vás obě děvčata s celým týmem těší na první utkání 1.ligy mladších a starších dorostenek a zvou všechny fanoušky v neděli 5.9.2021 do haly Sareza, kde přivítají tým DHK Zora Olomouc. Mladší v 10:00 a starší ve 12:00 hodin. Přijďte naše dorostenky podpořit v nové sezóně!

Share this Post

Leave a Comment