ZAČALO EURO DOROSTENEK, OPĚT S PORUBSKOU STOPOU

Petra Vavříková/ 5 srpna, 2021/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Dne 5.8.2021 začalo v Černé Hoře Mistrovství Evropy dorostenek. Česká reprezentace nezačala svou skupinu nejlépe, s německým výběrem prohrál ten český o dvanáct branek. Budeme družstvu držet palce a snad budou další výsledky lepší.

Tým neměl ideální podmínky na přípravu. V době covidové nesměly mládežnické týmy trénovat, na rozdíl od většiny evropských týmů. Po částečném rozvolnění se širší výběr nové vytvořené reprezentace sešel nejdříve v Polsku, kde odehrál také přípravný turnaj a nyní o prázdninách pak měl užší výběr dva kempy těsně po sobě. První v Kynžvartu a druhý těsně před odjezdem do Černé Hory v Brně.

V širším výběru byly nejprve z porubského družstva dorostenek tři hráčky. Odchovankyně karvinské házené Patricie Wizurová a Klára Mrózková a porubská odchovankyně, jedna z dvojčat Kristina Rajová. Karolínu bohužel vyřadilo z nominace zranění kolene. Nakonec se do užšího výběru a do závěrečné nominace na Euro dostaly Páťa a Klára.

Těsně před odjezdem jsme se obou hráček zeptali na jejich dojmy a reakce na nominaci.

Klára:

„Do reprezentace dorostenek jsem byla vybrána na post pivota, i když dříve jsem hrála spíše na spojce. Díky tomu se snažím maximálně pracovat v útoku pro spojky. Už sice nedávám tolik gólů jako dříve, mám jiný úkol v týmu.  Na přípravném kempu se trenéři rozhodovali mezi mnou, Laurou Dvořákovou a Aničkou Jestříbkovou. Snažila jsem se do toho dat všechno, i když jsem věděla, že to bude velmi těžké. Když nám trenér Červenka oznámil, že jedu já s Aničkou, rozbrečela jsem se štěstím.“

Páťa:

„Měla jsem  strašné nervy, které mě lehce svazovaly. Ale i přes tu strašnou trému jsem se snažila podat vždy na srazech co nejlepší výkon. Trenéři se rozhodovali mezi mnou, Denisou Rafajovou a Kristýnou Stojarovou. Nakonec jedeme všechny tři, za což jsem velmi ráda, určitě bude chytat ta, která bude mít momentálně nejlepší formu. Moc se těším, že si to užijeme a že se popereme o co nejlepší výsledek.“

Česká dorostenecká reprezentace je poprvé na takové velké mezinárodní akci. Pevně věříme, že to děvčata zvládnou a podají co nejlepší výkon. Utkání českého týmu můžete sledovat na EHFTV.COM po bezplatné registraci.

Další utkání českých dorostenek:

6.8. 14.00 Česká republika – Francie

8.8. 16.00 Rumunsko – Česká republika

(Foto: archiv dorostenek Sokola Poruba, handball.cz)

Share this Post

Leave a Comment