JUNIORKY POD DOZOREM REPREZENTAČNÍHO TRENÉRA

Petra Vavříková/ 31 března, 2021/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

Naše mládež stále nemůže trénovat, tak nás velmi těší alespoň naše nadějné juniorky, které jsou již druhou sezónu zařazeny do týmu žen. Ten hraje nejvyšší soutěž – česko-slovenskou MOL ligu a našich pět hráček tak může stále naplno makat, když nemohou hrát svou dorosteneckou ligu.

Jsou také všechny rovněž (jak jsme již několikrát avizovali) v širším kádru juniorské reprezentace a tudíž pod bedlivým dohledem šéftrenéra středisek TCM a RKC Dušana Poloze. Ten je zároveň trenérem reprezentace juniorek. Pravidelně objíždí ty oddíly, kde se jeho svěřenkyně nachází.

V úterý se ukázal v Porubě a kromě tréninku si s děvčaty krátce pohovořil a to i o nadcházejícím juniorském evropském šampionátu, který by se měl konat letos ve Slovinsku.

Zleva – Dušan Poloz, Markéta Prašivková, Aneta Kavalová, Veronika Kučerová, Anežka Farářová a Tereza Dybalová.

Na jejich formu jsme se zeptali trenérky Aleny Humlové (trenérka RKC a zároveň asistentka hlavního trenéra žen, Iva Vávry):

„Formu holky mají, což potvrzují v utkáních MOL ligy. Důkazem je počet odehraných minut a rovněž také počet vstřelených gólů našich holek. Všechny dostávají čím dál více prostoru i v těžkých utkáních a jsou už nedílnou součástí týmu. Mám z toho velkou radost. Teď si dokonce Anežka Farářová vysloužila nominaci do širšího kádru ženské reprezentace a je vedena jako náhradnice na nadcházející reprezentační sraz, který vyvrcholí kvalifikačním dvojutkáním se Švýcarskem.“

Našim nadějím budeme držet palce. Více o reprezentaci juniorek můžete sledovat na webu Českého svazu házené: https://www.handball.cz/reprezentace/juniorky

 

 

Share this Post

Leave a Comment