Starší dorostenky se i přes těžkou situaci těší na jarní část sezóny

Petra Vavříková/ 27 listopadu, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

Posledním týmem v našem hodnocení během koronavirové pauzy jsou starší dorostenky. O hodnocení přípravy, začátku soutěže a pauzy jsme požádali trenérku Alenu Humlovou.

Ali, zrekapituluj prosím tým starších dorostenek, jak je složen a jak probíhal začátek ligy?

Tým starších dorostenek Poruby hraje nejvyšší dorosteneckou soutěž. Liga je velmi kvalitní a troufám si říct, že by ty nejlepší týmy hrály vyrovnanou partii s některými interligovými týmy žen. Tým tvoří děvčata ročníku 2002 a 2003. Ve většině klubu holky r.2002 již trénují s týmem žen a ne jinak je tomu i u nás v Porubě.

Letní příprava proběhla standardně, kromě soustředění ve Veřovicích jsme absolvovaly skvěle obsazeny turnaj u nás v Porubě za účasti slovenské Bytči a prvoligového týmu žen z Bohunic. V sezóně jsme stihly odehrát 5 utkání, která jsem hodnotila již dříve, za zmínku stojí utkání s Olomoucí, i přes porážku to byl krásný kvalitní a vyrovnaný zápas až do konce. Nejvíce nás mrzí porážka v Kobylisích, kde se ukázala naše největší slabina a to na postu brankářky. Nemáme bohužel ani jednu z ročníku 2002 a 2003 a musí nám chytat děvčata z mladšího dorostu.

Jak tedy tým trénoval do pauzy a jak trénuje nyní?

Další specifikum této kategorie je, že všechna děvčata ročníku 2002 a Kavalová(2003) jsou zařazeny mezi interligové ženy a také s nimi trénují. Ostatní hráčky r.2003 trénují zvlášť a společných tréninků týmu je opravdu málo. Času na souhru tedy moc není. I přesto jsme se postupem času zlepšovaly a byla radost vidět, jak se tým posouvá a to nejen po té herní a kondiční stránce, ale také po té mentální.

Bohužel jako všechny nás přibrzdila koróna krize. Během pauzy dostaly holky individuální tréninkový plán nachystaný od svazových kondičních specialistů i díky tomu, že jsou naše hráčky zařazeny mezi talentovanou mládež v rámci RKC Sokol Poruba (Regionální klubové centrum).

Pravidelně jsme s děvčaty v kontaktu a kromě individuálního cvičení si dáváme navíc různé “chalenge”, například výstup na Lysou horu, kterou si nenechal ujít ani hlavní  trenér žen Ivo Vávra.

Share this Post

Leave a Comment