PO PAUZE MUSÍME ZNOVU NASTARTOVAT MOTOR

Petra Vavříková/ 15 listopadu, 2020/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Jak je na tom další z družstev oddílu házené – mladší dorostenky – jsme se zeptali trenérky Alžbety Michalíkové.

Bety, jak vypadal začátek sezóny, kádr a letní příprava?

Sezóna začala soustředěním ve Veřovicích na začátku srpna. Kádr hráček r.2004 a 2005 byl doplněn dvěma talentovanými hráčkami z Karviné, které se k nám připojily hned v srpnu. Ve Veřovicích jsme využili krásné venkovní prostředí Orlovny, kde jsme se zaměřili především na kondici. Soustředění jsme zakončili přípravným utkáním s týmem MHK Bytča, ve kterém jsme uspěli. Další část přípravy probíhala v Ostravě a vyvrcholila slušně obsazeným turnajem v Otrokovicích, odkud jsme si odvezli první místo.

Jaké má tým ambice? Hraje v nejvyšší soutěži, v 1.lize mladšího dorostu.

Co se týká ambicí tohoto týmu, očekávali jsme dle přípravy, že se děvčata poperou v soutěži o medaile, což si myslíme, že v našich silách je. Ale začátek sezóny se pro nás nevyvinul podle očekávání a po třech kolech jsme měli na kontě tři prohry. Když se nám děvčata pomalu začala do toho dostávat, přišla zase tato dlouhodobá pauza a to nás vůbec nepotěšilo. Uvědomujeme si ale vážnost situace a věříme, že se co nejdříve dostaneme na palubovky.

Ano, pauza je dlouhá. Jak vypadá náplň individuální přípravy?

V nouzovém stavu dostala děvčata plány od „kočičáků“ ze svazu a určitě si je po pauze prověříme v podobě testů.(úsměv) Po pauze budeme muset znovu nastartovat motor, je před námi hodně práce a s trenéry se už na děvčata moc těšíme.

 

Share this Post

Leave a Comment